Sparta vindt twee weken voor transferwindow opvolger Van Stee

17 december 2021, 14:19   Bijgewerkt: 17 december 2021, 14:29

Sparta heeft de opvolger voor de vertrokken technisch directeur Henk van Stee binnen. Gerard Nijkamp, eerder td bij onder meer PEC Zwolle, zal de functie gaan bekleden. Nijkamp tekende een contract voor 2,5 jaar en deed dat precies op tijd voor de naderende transferwindow.

Nijkamp zat zonder club nadat hij afgelopen augustus afscheid nam bij het Amerikaanse FC Cincinnati. "Ik heb bewust de tijd genomen om mijzelf te oriënteren op mijn volgende stap die ik wilde maken", vertelde hij op de clubwebsite. In de afgelopen dagen is het contact met Sparta intensief geweest en werd voor mij de uitdaging om onderdeel uit te gaan maken van deze mooie club zeer interessant."

"Sparta is in mijn beleving een unieke club met een mooie identiteit in een interessant verzorgingsgebied", legde hij zijn keuze uit. "Wat mij ook enorm aanspreekt, is de jeugdopleiding. Sparta heeft in het verleden bewezen in staat te zijn zelf spelers vanuit daar door te laten stromen. Ik ben dan ook erg voorstander van een dergelijk goed draaiend ecosysteem dat begint bij de jeugdopleiding."

Nijkamp sprak verder uit zich te willen inzetten om Sparta aan handhaving in de Eredivisie te helpen. Daarvoor is de komende transferwindow, die al over twee weken van start gaat, van belang. "We gaan met elkaar werken om de selectie in de winterstop te versterken", verzekerde hij. Algemeen directeur Manfred Laros noemde die versterkingen 'de eerste prioriteit'. 

Met het aantrekken van Nijkamp is het vertrek van voorganger Van Stee na precies tien dagen opgevangen. Van Stee nam afscheid van Sparta na een ruzie met Laros over het transferbeleid van de club. Zo wilde hij meer te besteden hebben als technisch directeur, terwijl Laros daar juist voorzichtiger mee wilde zijn. Het valt daarom te verwachten dat Nijkamp zich meer in het plaatje van de algemeen directeur kan vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen