Franse journalist: "Bosz wilde eind augustus weg bij Lyon"

17 december 2021, 14:29

Peter Bosz twijfelt over zijn toekomst bij Olympique Lyonnais, zo beweert Daniel Riolo van RMC Sport. De 58-jarige Nederlandse trainer zou die twijfels al langere tijd hebben. Toen Bosz nog maar een aantal weken werkzaam was in Frankrijk, overwoog hij de handdoek al in de ring te gooien.

Bosz kent een zware start als trainer van Lyon. De club plaatste zich weliswaar overtuigend voor de knock-outfase van de Europa League, maar presteert beneden verwachting in de Franse competitie. Na achttien speelrondes bezet Lyon slechts de dertiende plaats in de Ligue 1. Bovendien is het onrustig op de achtergrond bij Les Gones. Onlangs kondigde Juninho aan deze winter zijn taken als sportief directeur neer te leggen.

"Ik zal je wat vertellen: Peter Bosz wilde eind augustus al vertrekken", aldus Riolo. "Hij vond dat het een puinhoop was. Als Juninho alles uit de doeken kan doen, zullen we erachter komen hoe de afgelopen twee à drie jaar zijn geweest. Lyon is verloren. Het vertrek van Juninho, Jean-Michel Aulas (voorzitter, red.) die steeds minder aanwezig is… het is een puinhoop geworden. Ik had niet verwacht dat het zo zou zijn."

Bosz komt door de mindere resultaten steeds meer onder druk te staan. Dat Lyon een punt heeft moeten inleveren na het flesincident tegen Olympique Marseille, komt de situatie van de Nederlandse oefenmeester niet ten goede. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Metz van komend weekend haalde Bosz flink uit naar de scheidsrechter die een maand geleden besloot de topper tegen Marseille te staken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen