Transferweekje: Brobbey-droom Ajax levend; nieuwe stap Weghorst?

18 december 2021, 12:00

Het begin van de transfermarkt nadert: over precies weken mogen clubs weer spelers uitwisselen. Daardoor wordt er volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoorders wekken belangstelling

Na de financiële klappen door de coronacrisis zullen veel clubs spelers moeten gaan verkopen. In het bijzonder geldt dat misschien wel voor Feyenoord, dat al geruime tijd geen grote klapper op de transfermarkt meer heeft gemaakt. De huidige selectie heeft echter wel de potentie om de club miljoenen op te leveren. Zo werd Marcos Senesi deze week weer eens gelinkt aan liefst zes clubs uit de Premier League. Tel hier de eerdere geruchten over Napoli en AS Roma bij op, en gesteld mag worden dat de Argentijn ondanks zijn mindere vorm nog altijd goed in de markt ligt. Dat lijkt ook zo te zijn voor Marcus Pedersen en Guus Til, die deze week door buitenlandse media gelinkt werden aan respectievelijk Bologna en Everton. Laatstgenoemde zou overigens minder nieuws zijn voor Feyenoord: Everton - evenals enkele andere Premier League-clubs - hoopt de huurling namelijk al in de winterstop weg te kapen. De kans dat dat gaat lukken, lijkt echter klein. 

Ajax mag tóch hopen op Brobbey

RB Leipzig liet eerder nog weten dat een terugkeer van spits Brian Brobbey naar Ajax onbespreekbaar was. Toch lijkt er een opening te zijn gevonden om de aanvaller te herenigen met de Amsterdamse club. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf zet de Nederlandse landskampioen 'alles op alles' om Brobbey deze winterstop op huurbasis over te nemen van de Bundesliga-club. Tevens zou Ajax een optie tot koop willen bedingen in het tijdelijke contract van Brobbey. Het avontuur van de aanvaller bij het ambitieuze RB Leipzig is nog geen doorslaand succes. Onder de vorige trainer Jesse Marsch kwam de oud-Ajacied weinig aan spelen toe. Het is tevens nog maar de vraag of zijn opvolger Domenico Tedesco ook een plaatsje voor Brobbey heeft vrijgemaakt in zijn toekomstplannen.

Lees ook: 'Rangnick brengt Van de Beek ongewenste boodschap'

Weghorst mag vertrekken

Het lijkt erop dat Wout Weghorst bezig is aan zijn laatste weken in dienst van VfL Wolfsburg. Gerenommeerde Duitse media maakten woensdag bekend dat Die Wölfe de 29-jarige spits in januari wil verkopen. Weghorst wil zijn contract dat in 2023 afloopt niet verlengen, wat voor Wolfsburg reden is om de Nederlandse aanvaller in de etalage te zetten. Naar verluidt hoopt de club een bedrag van rond de twintig miljoen euro te toucheren voor Weghorst, die met meerdere clubs in verband gebracht wordt. Eén van die clubs is Newcastle United, dat de komende jaren hoopt de Europese top te bestormen, maar zich eerst maar eens moet zien te handhaven in de Premier League. Bijna halverwege het seizoen staan The Magpies op de negentiende plaats, wat aan het einde van de rit degradatie zou betekenen.

Servische smaakmaker in beeld

Weghorst is overigens bij lange na niet de enige speler die gelinkt wordt aan Newcastle United. Al sinds de overname gonst het van de geruchten rond de plots steenrijke club en het is dan ook de vraag hoe The Magpies de komende transferwindow gaan invullen. Gaan ze in de spits bijvoorbeeld inderdaad voor Weghorst, of valt de keuze op een jonger alternatief? Dat zou kunnen in de vorm van Serie A-smaakmaker Dusan Vlahovic. De pas 21-jarige Serviër was namens Fiorentina al goed voor vijftien goals in zeventien wedstrijden en is daarmee topscorer van de Italiaanse competitie. Newcastle zou volgens The Sun bereid zijn een bedrag van bijna 100 miljoen euro neer te leggen. Lukt het Fiorentina om Vlahovic nog even uit Engelse handen te houden?

Eriksen naar Ajax?

Internazionale maakte vrijdag bekend dat het contract van Christian Eriksen in goed onderling overleg is ontbonden. De 29-jarige Deense spelmaker lag nog tot de zomer van 2024 vast in Milaan, maar mag vanwege zijn onderhuidse defibrillator niet in de Serie A spelen. De vraag is nu: waar vervolgt Eriksen zijn loopbaan? De afgelopen maanden is de creatieve middenvelder veelvuldig in verband gebracht met twee clubs: Odense BK en Ajax. Eriksen speelde drie jaar geleden in de jeugd van Odense en heeft bovendien een huis in die stad. De middenvelder heeft eveneens een verleden bij Ajax. Bij die club brak de Deen door als voetballer en maakte hij jarenlang furore, alvorens hij de overstap naar Tottenham Hotspur maakte. Gaan de Amsterdammers een poging wagen om Eriksen terug te halen? Het blijft voorlopig gissen…

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen