Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Premier League-trainers verdeeld over oplossing coronachaos

Premier League-trainers verdeeld over oplossing coronachaos

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 december 2021 – De coronasituatie in de Engelse Premier League is inmiddels flink uit de hand gelopen. De ene na de andere wedstrijd werd afgelopen week afgelast vanwege corona-uitbraken bij verschillende clubs. Brentford-manager Thomas Frank was de eerste die opriep tot het tijdelijk stilleggen van de competitie, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Zo is Liverpool-trainer Jürgen Klopp er uitgesproken voorstander van om waar mogelijk gewoon door te voetballen. "Ik zie niet in wat het zou helpen om de competitie stop te zetten", begon hij, geciteerd door Sky Sports. "Zodra we weer verder gaan, zitten we weer met hetzelfde probleem. Ik zou de eerste zijn om voor te stellen om thuis te gaan zitten tot het virus verdwijnt. Maar dat gebeurt waarschijnlijk niet, dus wat hebben we eraan om nu te stoppen?"

Lees ook: Van Dijk test positief; nóg meer Premier League-duels afgelast

Eddie Howe, die het donderdag met Newcastle United nog opnam tegen Liverpool (3-1), staat er anders in. "We moeten niet willen dat de helft van de wedstrijden wel gespeeld wordt en de andere helft niet. Het is slecht voor de competitie als alle clubs een ander aantal wedstrijden hebben gespeeld. Er moet een beslissing worden genomen die goed is voor de competitie, die zorgt voor integriteit binnen de Premier League."

Everton-manager Rafael Benitez ziet het stopzetten van de competitie als een kans voor nieuwe testrondes om de situatie op de clubs weer onder controle te krijgen en daarna zonder problemen de competitie te hervatten. Marcelo Bielsa stelde dat hij met Leeds United niet zou willen 'profiteren' van corona door tegen een gehavend team te spelen. Chelsea-trainer Thomas Tuchel wilde zich liever helemaal niet uitspreken over wat er moet gebeuren.

Vooralsnog zijn er voor zaterdag al vier duels in de Premier League uitgesteld en gaan er nog maar twee door. Voor de zondag staan er op het moment van schrijven nog drie wedstrijden gepland. Eén duel, dat tussen Everton en Leicester City, is al afgelast. 

Lees ook: Premier League-coach luidt noodklok: "Schrap deze speelronde" Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd