Speelschema bekend: Oranje begint en eindigt tegen België

17 december 2021, 10:02   Bijgewerkt: 17 december 2021, 10:20

Nederland werd donderdagavond in de groepsfase van de Nations League gekoppeld aan België, Polen en Wales. Een dag later werd ook het speelschema bekend gemaakt. De krakers tegen België vinden op de eerste en de laatste speelronde plaats.

Zo vindt op 3 juni 2022 de eerste ontmoeting met de Zuiderburen sinds 2018 plaats. Destijds werd het in een oefenduel 1-1, door doelpunten van Dries Mertens en Arnaut Danjuma. De Belgen zijn inmiddels een angstgegner te noemen voor Nederland; geen van de laatste acht duels werd gewonnen. België won twee keer, zes keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste Nederlandse overwinning dateert van 1997. In een WK-kwalificatieduel was Oranje toen met 3-1 te sterk. 

Tegen de andere twee tegenstanders, Wales en Polen, deed Nederland het doorgaans beter. Sterker nog, alle acht ontmoetingen met Wales eindigden in een Nederlandse overwinning. Tegen Polen speelde Oranje al zeventien keer, wat acht zeges, zes gelijke spelen en drie nederlagen opleverde. De laatste ontmoetingen waren in de vorige editie van de Nations League. Toen won Oranje twee keer, met 1-0 en 1-2. 

Oranje werkt de groepsfase dus in juni en september 2022 af. Dit gebeurt in de zomer, omdat het WK in Qatar in de winter wordt gespeeld. Als Oranje de groep wint en zich dus plaatst voor de Final Four, vervolgt de ploeg het toernooi in 2023. De halve finales vinden plaats op 14 en 15 juni, de finale op 18 juni. 

Speelschema:

Vrijdag 3 juni: België - Nederland

Maandag 6 juni: Wales - Nederland

Vrijdag 10 juni: Nederland - Polen

Maandag 13 juni: Nederland - Wales

Donderdag 22 september: Polen - Nederland

Zaterdag 25 september: Nederland - België

Lees ook: Van Gaal kijkt uit naar duels met België en is duidelijk over toekomst

Lees ook: Bondscoach België reageert enthousiast op loting tegen Oranje

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen