Van Gaal gelooft niet in wereldtitel Nederlands elftal: "Een utopie"

Van Gaal gelooft niet in wereldtitel Nederlands elftal: "Een utopie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 december 2021 – Louis van Gaal gelooft niet dat het Nederlands elftal volgend jaar wereldkampioen wordt. De bondscoach plaatste zich met de ploeg voor het WK, dat eind 2022 wordt gehouden in Qatar.

Van Gaal gaf na afloop van de loting voor de groepsfase van de Nations League echter aan dat hij niet vindt dat men al te hard moet dromen van goud in het Arabische land. "Wereldkampioen worden is een utopie", citeert Trouw Van Gaal tijdens het perspraatje. "Nou ja, een droom, iets wat kán gebeuren, maar volgens mij zijn er veel meer landen die dat ook kunnen en veel meer kwaliteit hebben."

Oranje werd in de Nations League gekoppeld aan België, Polen en Wales. Van Gaal kon de beslissende wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het WK niet vanaf de zijlijn aanschouwen. De bondscoach hield een breukje in zijn heup over aan een val. Inmiddels gaat het de goede kant op met de zeventiger. Hij is grotendeels hersteld. "Het gaat heel goed. Ik loop weer normaal. Niet alles is top maar ik kan me goed voortbewegen."

Lees ook: Van Gaal kijkt uit naar duels met België en is duidelijk over toekomst

Ook werd Van Gaal gevraagd naar wat hij van de opzet van de Nations League vindt. Eerder noemde hij de Conference League, een ander nieuw door de UEFA geintroduceerd toernooi, nog een 'Jut en Jul-competitie' waarbij de Nederlandse clubs weinig weerstand kregen. Dat vindt hij niet van de Nations League. "Het is de beste competitie die er is. Alle landen zijn op hun eigen niveau ingedeeld. We spelen dus niet tegen de Jut en Jul-landen maar tegen toplanden. Je hebt er niks aan om tegen Gibraltar te spelen."

Reacties

gerelateerd