Kansenmissend Heerenveen pas laat voorbij amateurs De Treffers

17 december 2021, 09:26

SC Heerenveen heeft ten koste van De Treffers de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. Gemakkelijk ging het echter niet voor de ploeg van trainer Johnny Jansen: door late doelputen van Siem de Jong en Joey Veerman werd het 2-0.

De eerste treffer van de Friezen viel pas een kwartier voor tijd. Na een fraaie actie van Tibor Halilovic belandde de bal voor de voeten van De Jong. De oud-speler van Ajax en Newcastle United bleef koel en rondde af. Heerenveen was - zoals mag worden verwacht - wel de betere ploeg tegen de club uit Groesbeek, maar had een aantal keer pech dat doelman Niels Kornelis in de weg lag om gevaar van de thuisploeg onschadelijk te maken.

Toch scheelde het weinig of de bezoekers waren in de eerste helft zelf op voorsprong gekomen. Heerenveen-doelman Xavier Mous moest gestrekt naar de hoek om een inzet van Tjeu Langeveld uit het doel te houden. Heerenveen speelde in een sterke opstelling tegen de amateurclub, waar onder andere Jasper Cillessen (Valencia CF) zijn opleiding genoot. Zo waren ook de beide Veermannen (Henk en Joey) van de partij. Laatstgenoemde besliste het duel kort voor tijd: 2-0.

Door de overwinning gaat sc Heerenveen in de koker voor de achtste finales van het bekertoernooi. Aanstaande zondag wacht de ploeg van Jansen de Friese derby op bezoek bij SC Cambuur. Bij de tegenstander uit Leeuwarden werden donderdag de nodige spelers gespaard om dan zo uitgerust mogelijk aan de aftrap te verschijnen. Cambuur ging wel onderuit en verloor met 1-2 van NEC, een van de mogelijke tegenstanders van Heerenveen in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen