Chelsea verspeelt punten; Van Dijk-loos Liverpool maakt geen fout

17 december 2021, 09:32

Chelsea heeft in de Engelse titelstrijd dure punten laten liggen. De ploeg van coach Thomas Tuchel kwam op het eigen Stamford Bridge niet verder dan 1-1 tegen Everton.

Chelsea - Everton 1-1

Twintig minuten voor tijd leken The Blues de wedstrijd dan éindelijk uit het slot te hebben gekregen, toen Mason Mount Jordan Pickford wist te kloppen. Everton verdedigde erg gedisciplineerd en frustreerde Chelsea door weinig ruimte weg te geven. Hoewel het doelpunt van Mount voor Chelsea als bevrijding had moeten voelen, ging het daarna volledig mis. Jarrad Branthwaite klopte Edouard Mendy en bracht de ploeg van coach Rafael Benitez vier minuten na de openingstreffer naast de Engelse titelkandidaat. Hakim Ziyech maakte de negentig minuten vol aan de kant van de thuisploeg.

Liverpool - Newcastle United 3-1

Waar Chelsea averij opliep, deed Liverpool wel gewoon wat het moest doen. De manschappen van Jürgen Klopp waren - zonder de door een coronabesmetting afwezige Virgil van Dijk - in eigen huis met 3-1 te sterk voor Newcastle United. De bezoekers, die tegenwoordig onder leiding staan van voormalig Bournemouth-trainer Eddie Howe, begonnen nog voortvarend. Nadat voormalig Liverpool-speler Jonjo Shelvey de bal uit een counter voor zijn voeten kreeg, haalde hij verwoestend uit. Zijn inzet bleek te machtig voor Alissson Becker: 0-1.

De reactie van Liverpool liet echter niet lang op zich wachten, want niet veel later was het aan de overkant alweer gelijk. Al had dat doelpunt wel een discutabel luchtje: op het moment dat Diogo Jota de bal binnenkopte, lag Newcastle United-middenvelder Isaac Hayden namelijk met een hoofdblessure op de grond. Scheidsrechter Mike Dean besloot het spel echter niet stil te leggen en ook de VAR kon niets veranderen aan het besluit. Voor rust maakte Mohamed Salah ook nog eens 2-1.

Na rust bleef Newcastle lang in de wedstrijd, maar moest het toezien hoe Liverpool de wedstrijd in de slotfase alsnog besliste. Met een enorme knal maakte Trent Alexander-Arnold er 3-1 van. Door de zege vindt Liverpool weer aansluiting bij Manchester City: dat met één punt voorsprong op de landskampioen van 2020 de leiding neemt in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen