Bondscoach Flick: gesprekken over oefenduel Duitsland - Nederland

Bondscoach Flick: gesprekken over oefenduel Duitsland - Nederland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 december 2021 – Het Nederlands elftal lijkt in maart volgend jaar te gaan oefenen tegen Duitsland. Hansi Flick, de bondscoach van de Duitse nationale ploeg, laat donderdagavond op een persconferentie weten dat er gesprekken zijn tussen de DFB (Duitse voetbalbond) en de KNVB.

De beide bonden zouden graag zien dat Nederland en Duitsland in een vriendschappelijk duel tegen elkaar aantreden. In Duitsland is men al druk bezig een oefenprogramma in elkaar te draaien en ook de KNVB bekijkt de mogelijke opties. Zo liet Oranje-bondscoach Louis van Gaal al dooschemeren graag te oefenen tegen landen die niet uit Europa komen, om zo ook met heel andere speelstijlen in aanraking te komen.

Duitsland hoopt op zijn beurt op 26 maart tegen een Afrikaans land te spelen, kort daarna zou opnieuw een oefeninterland moeten plaatsvinden. Volgens Duitse media is Oranje in beeld om dat gaatje te vullen. In eerste instantie was het de bedoeling dat Die Mannschaft vriendschappelijk de degens zou kruisen met Engeland. Maar nu Duitsland bij Engeland in de poule zit voor de Nations League, zou de voorkeur uitgaan naar een partij tegen het Nederlands elftal.

Lees ook: Van Gaal kijkt uit naar duels tegen België en is duidelijk over toekomst

Duitsland komt in de Nations League naast Engeland ook Hongarije en Italië tegen. Nederland zag zich donderdag worden gekoppeld aan Polen, Wales en buurland België. Een wedstrijd waar Van Gaal nu al naar uitkijkt. "Fantastisch dat we tegen België spelen, ik heb er zelf nog gespeeld", zei de oud-trainer van onder andere Manchester United, Ajax en AZ daarover.

Reacties

gerelateerd