Petrovic is definitieve opvolger Advocaat bij nationale ploeg Irak

Petrovic is definitieve opvolger Advocaat bij nationale ploeg Irak

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 december 2021 – Zeljko Petrovic blijft bondscoach van Irak. De 56-jarige oefenmeester had sinds het vertrek van boezemvriend Dick Advocaat al tijdelijk de leiding over nationale proeg, maar wordt nu dus de definitieve opvolger van de Kleine Generaal.

Onder Petrovic moet Irak zich alsnog gaan kwalificeren voor het WK in Qatar, ook neemt de ploeg volgend jaar deel aan de Asian Cup. Begin deze maand zagen Petrovic en Irak zich worden uitgeschakeld in de groepsfase van de Arab Cup, dat eveneens in Qatar werd gehouden.

Op dat toernooi zorgde Petrovic voor de nodige verbazing, doordat hij in de wedstrijd tegen Oman (1-0 verlies) het veld opstormde. De oud-trainer van onder andere Willem II maakte zich druk over wie van zijn spelers een strafschop ging nemen. "Ik heb net ook al bij de krant mijn excuses aangeboden voor het voorval met mijn spelers. Zoiets mag ik nooit doen", zei de coach na afloop in de kleedkamer van zijn ploeg.

Lees ook: Petrovic kan naar huis na nederlaag op Arab Cup

Irak staat er in de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar niet goed voor. Toch is de derde plaats nog altijd mogelijk. Als Irak erin slaagt die positie te bemachtigen, mag het via de play-offs alsnog proberen een ticket voor het wereldkampioenschap te bemachtigen. Het is niet bekend of in het contract van Petrovic staat dat hij moet vertrekken als de doelstelling niet wordt gehaald.

Reacties

gerelateerd