Van Gaal kijkt uit naar duels met België en is duidelijk over toekomst

Van Gaal kijkt uit naar duels met België en is duidelijk over toekomst

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 december 2021 – Louis van Gaal heeft zin in het Nations League-treffen tussen Nederland en België. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands Elftal donderdagavond laten weten in een bijeenkomst met de pers.

De journalisten waren opgeroepen om Van Gaals naar diens mening over de loting te vragen. Oranje werd donderdag gekoppeld aan België, Polen en Wales. "Dat we aan België zijn gekoppeld, vind ik fantastisch" begint Van Gaal over de Rode Duivels, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb er zelf nog gespeeld. België heeft een kwalitatief goed team en ze spelen in een leuk systeem."

Voor Van Gaal is daardoor nu beter in kaart welke ploegen zijn team treft in aanloop naar het WK van eind volgend jaar in Qatar. In de maanden ervoor hoopt de oud-trainer van AZ en Ajax zijn nieuwe speelstijl in het elftal te slijpen. Met Polen, Wales en zéker België ziet Van Gaal zijn wens om tegen sterke teams te spelen dus in vervulling gaan. Toch hoopt de ervaren trainer niet alleen tegen Europese teams te spelen. De KNVB bekijkt daarom de mogelijkheid om ook opponenten uit een ander continent te strikken. "Ik wil tegen verschillende voetbalculturen spelen. Een Zuid-Amerikaanse ploeg is heel anders dan de Duitse. We zijn ermee bezig, maar door corona is het lastig en de FIFA doet ook moeilijk", aldus Van Gaal.

Lees ook: Oranje in Nations League gekoppeld aan België, Polen en Wales

Van Gaal werd tijdens het perspraatje ook nog gevraagd of hij nog steeds bij zijn beslissing blijft om na het WK af te zwaaien als bondscoach. Daarin was de bondscoach resoluut: na het avontuur in Qatar vervolgt hij zijn pensioen. Als Nederland de finaleronde van de Nations League haalt, is Van Gaal er dus niet bij in de dug-out. De Final Four worden namelijk pas in de zomer van 2023 afgewerkt als er geen EK of WK op programma staat.

Reacties

gerelateerd