Weer afgelasting: Manchester United dit weekeinde niet in actie

16 december 2021, 16:32

De massale corona-uitbraak bij Manchester United heeft geresulteerd in de tweede afgelasting van de club binnen een week. Na de midweekse ontmoeting met Brentford is er ook een streep thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion van zaterdagmiddag gezet.

Dat heeft de Engelse topclub donderdag bevestigd via de officiële kanalen. Veel spelers van de club van Donny van de Beek zitten momenteel in quarantaine. Mede daarom zou United naar verluidt zaterdag slechts zeven beschikbare spelers hebben. Het trainingscomplex van Manchester United blijft voorlopig gesloten en naar een nieuwe datum voor Manchester United-Brighton & Hove Albion zal worden gezocht.

Voor Brighton is het ook niet de eerste keer dat het een wedstrijd uit het programma ziet worden gehaald. Afgelopen weekend zou worden gespeeld tegen het Tottenham Hotspur van Antonio Conte. Die wedstrijd ging niet door omdat de Londense club – net als Manchester United nu – met een interne coronagolf te maken kreeg.

Lees ook: Coronaperikelen houden aan: weer streep door PL-duel

Het duel van Tottenham Hotspur tegen Leicester City, dat donderdagavond op de planning stond, is eveneens afgelast. Er wordt steeds harder geroepen om een tijdelijke staking van de Premier League. Zo stelde Brentford-manager Thomas Frank woensdag dat het verstandig was om de hele weekendspeelronde te schrappen en clubs zo de ruimte te geven om de boel op orde te krijgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen