Nations League: dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje

16 december 2021, 11:28

Het Nederlands elftal weet vanaf vanavond (donderdag) wie de tegenstanders zijn in de nieuwe editie van de Nations League. Om 18:00 uur wordt er geloot voor de groepsfase van het toernooi, die rond de zomer van 2022 volledig afgewerkt zal worden. 

Oranje zit vanavond in pot 2 van League A, wat betekent dat het tegenstanders uit pot 1, 3 en 4 zal loten. Het ontloopt in ieder geval Portugal, Denemarken en Duitsland, die ook in pot 2 zitten. Wel dreigen er nog steeds zware tegenstander uit de koker te komen, met name uiteraard uit pot 1. Daarin bevinden zich Frankrijk, Spanje Italië en België. 

In pot 3 is EK-finalist Engeland vermoedelijk de zwaarst mogelijke tegenstander. Ook Polen, Zwitserland en Kroatië zitten in die pot. In pot 4 dreigt Oranje EK-beul Tsjechië tegen te komen. Andere opties zijn Oostenrijk (eveneens een tegenstander op het EK), Wales en Hongarije. Deze potindeling is overigens gebaseerd op de resultaten uit de resultaten uit de vorige editie van het toernooi.

League A:

Pot 1: Frankrijk, Spanje, Italië, België

Pot 2: Portugal, Nederland, Denemarken, Duitsland

Pot 3: Engeland, Polen, Zwitserland Kroatië

Pot 4: Wales, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije

Omdat het WK van 2022 in de winter wordt gespeeld, is er in de zomer plaats om de groepsfase van de Nations League af te werken. De eerste vier speelrondes van de groepsfase vinden plaats tussen 2 en 14 juni, de laatste twee tussen 22 en 27 september. De beste landen uit elke poule plaatsen zich zoals gebruikelijk voor de Final Four. De halve finales en de finale staan tussen 14 en 18 juni 2023 op het programma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen