Doan schept na hoofdrol duidelijkheid over winters vertrek

16 december 2021, 08:01   Bijgewerkt: 16 december 2021, 08:25

Ritsu Doan was woensdagavond maar weer eens belangrijk voor PSV met de twee treffers in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-0). De Japanner is inmiddels geregeld belangrijk voor de ploeg en zijn perspectief is dan ook heel anders dan enkele maanden geleden. Van een winters vertrek is dan ook geen sprake meer.

"Natuurlijk blijf ik hier", verzekerde Doan woensdagavond in gesprek met Eindhovens Dagblad. "Ik ben gefocust op PSV. Ik ben blij dat ik nu zoveel minuten krijg." Dat zei hij terwijl hij afgelopen zondag tegen NEC nog negentig minuten op de bank werd gehouden. "Ik had ook tegen NEC willen spelen, maar snap ook dat anderen soms de kans krijgen. Ik moet blijven vechten voor mijn plek in het elftal."

Dat laatste deed hij door het in het bekertoernooi te laten zien. "We willen iedere competitie winnen, maar zeker ook de beker", zei hij na afloop. "Ik denk dat het al met al ook een goede overwinning was." Toch vergrootte PSV de marge pas na een uur voetballen tot twee doelpunten. Daar had Doan een verklaring voor. "We zijn niet helemaal fris meer, daarom was het vandaag misschien wat minder."

Het was desalniettemin genoeg voor overwintering in de KNVB Beker, waardoor PSV met een goed gevoel de laatste twee Eredivisiewedstrijden van dit kalenderjaar in gaat. Komende zondag gaat de koploper om 16:45 uur op bezoek bij RKC Waalwijk, waarna het op donderdagavond bezoek krijgt van Go Ahead Eagles. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen