Unnerstall knikkert Feyenoord uit KNVB Beker na slijtageslag

15 december 2021, 20:49   Bijgewerkt: 15 december 2021, 20:54

Lars Unnerstall heeft er woensdagavond persoonlijk voor gezorgd dat FC Twente ten koste van Feyenoord naar de achtste finales van de TOTO KNVB Beker gaat. De Duitse goalie toonde zich continu een sta-in-de-weg voor de Rotterdammers, die in de tweede helft op voorsprong kwamen via Cyriel Dessers. Vervolgens bracht Giovanni Troupéé de Tukkers op gelijke hoogte, waarna invaller Manfred Ugalde Feyenoord op de pijnbank legde in de tweede helft van de verlenging: 2-1.

Met het bekertreffen tussen Twente en Feyenoord stond er in Enschede een wedstrijd op het programma, die de laatste vier keer géén winnaar kende. Ook de ontmoeting eind november in de competitie eindigde in een gelijkspel: 0-0. In een wedstrijd waarin beide ploegen niet bepaald konden overtuigen, had Dessers in de absolute slotfase nog de winnende op zijn schoen. Ondanks het feit dat de Belgische spits zich als ware matchwinner ontpopte, was dat in Enschede niet het geval.

Twente was gewaarschuwd, kwam met name in de openingsfase scherp voor de dag, maar creëerde daarentegen weinig tot geen kansen in de eerste helft. De grootste was voor Ramiz Zerrouki in de rebound van de mislukte vrije trap van Michal Sadilek de paal raakte.  Vervolgens kwamen de Tukkers voor rust nog goed weg bij kansen voor Lutsharel Geertruida (goede redding Unnerstall) en Gernot Trauner (kopbal nét naast).

De conclusie na het eerste bedrijf: Twente moest uit een ander vaatje tappen, terwijl Feyenoord op de goede weg was. Dat gegeven werd pal na rust versterkt toen Dessers op aangeven van Jahanbakhsh de 0-1 voor zijn rekening nam. Diezelfde Jahanbakhsh breidde de Rotterdamse voorsprong even later bijna uit. Hij speelde zich knap vrij, zag kans om te schieten, maar raakte voor de tweede keer de paal. Zo drukten de twee aanvallers nadrukkelijk hun stempel op de wedstrijd.

Ze droegen bij aan het makkelijke veldspel van Feyenoord, dat nagenoeg niks te vrezen had van de thuisploeg. Twente kwam in het tweede bedrijf niet verder dan een ongevaarlijk afstandsschot van Michel Vlap en leek geen aanspraak te maken op een doelpunt. Niets bleek daarentegen minder waar toen Troupée tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. In de fase daarvoor had Feyenoord iets van de bedrijvigheid ingeleverd, waardoor Twente wat makkelijker kon voetballen.

Zo kon de ploeg van Arne Slot dus weer opnieuw beginnen en ging het naarstig op zoek naar een nieuwe voorsprong. Daar slaagde het in de reguliere speeltijd niet in, terwijl ook Twente niet meer tot scoren kwam. Zodoende moest er dus een verlenging aan te pas komen in De Grolsch Veste, waarin Orkun Kökcü meteen een grote kans kreeg om Feyenoord opnieuw op voorsprong te zetten De middenvelder dribbelde richting het doel, haalde vervolgens uit, maar vond Unnerstall in de korte hoek.

Feyenoord stond weinig toe van Twente, zette de tegenstander onder druk en kreeg via Dessers de volgende mogelijkheid op de tweede treffer van de avond. Tyrell Malacia legde terug op de Belg, die vervolgens – door opnieuw een uitstekende redding van Unnerstall – onsuccesvol in de afronding was. De Duitse goalie ontpopte zich inmiddels tot een ware sta-in-de-weg van Feyenoord.

Feyenoord was uit het veld geslagen, richtte zich nog één keer op en was via invallers Mark Diemers (vrije trap) en Naoufal Bannis (redding Unnerstall) nog erg dichtbij een strafschoppenserie. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn voor Feyenoord, dat met een zware bekerwedstrijd kan toewerken naar de Klassieker van aankomend weekend.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Lars Unnerstall 8; Giovanni Troupée 6.5, Mees Hilgers 5.5, Robin Pröpper 6, Jayden Oosterwolde 6; Ramiz Zerrouki 5.5, Michal Sadílek 5.5 (55. Julio Pleguezuelo 5), Michel Vlap 5 (101. Denilho Cleonise -); Daan Rots 5 (46. Dimitris Limnios 5), Ricky van Wolfswinkel 5 (61. Manfred Ugalde 6.5), Virgil Misidjan 5 (76. Vaclav Cerny -).

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Lutsharel Geertruida 6.5, Gernot Trauner 6.5 (46. Marcus Pedersen 6) , Marcos Senesi 6 (116. Naoufal Bannis -), Tyrell Malacia 6; Fredrik Aursnes 6, Orkun Kökcü 6 (115. Orkun Kökcü -), Guus Til 6 (85. Jens Toornstra -); Alireza Jahanbakhsh 7 (76. Reiss Nelson -), Cyriel Dessers 7, Luis Sinisterra 6 (97. Bryan Linssen -)

Man of the Match: Lars Unnerstall

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen