AZ en Vitesse bekeren door, RKC Waalwijk wint wel van amateurs

15 december 2021, 20:14

AZ, Vitesse en RKC Waalwijk hebben zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de derde ronde van de KNVB Beker. De Alkmaarders wonnen in eigen huis van Heracles Almelo, terwijl de Arnhemmers afrekenden met Sparta Rotterdam. RKC zegevierde op bezoek bij Harkemase Boys.

AZ - Heracles Almelo 4-1

AZ leek een rustig avondje tegemoet te gaan tegen een B-team van Heracles Almelo. Al na twee minuten kwamen de Alkmaarders op 1-0 via Vangelis Pavlidis. Dat leek lange tijd de ruststand te worden, maar in de slotfase vielen nog twee geweldige doelpunten. Eerst schoot Jesper Karlsson op fraaie wijze de 2-0 binnen en niet veel later zorgde Bilal Basacikoglu met een enorme knal voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf zorgde Karlsson voor de beslissing en deed Yusuf Barasi met zijn eerste treffer in de hoofdmacht nog een duit in het zakje.

Vitesse - Sparta Rotterdam 2-1

Het kwakkelende Sparta Rotterdam had op bezoek bij Vitesse na ruim een half uur eindelijk weer eens iets te vieren. Vito van Crooij schoot een strafschop binnen en hielp de gasten aan de 0-1 voorsprong. Door konden ze niet lang van genieten. Vlak voor rust verkeek Sparta-doelman Tim Coremans zich op een prachtig dwarrelende vrije trap van Nikolai Baden Frederiksen. Vervolgens leek het uit te draaien op een verlenging, maar daar stak Baden Frederiksen een stokje voor. De spits zorgde tien minuten voor tijd met een fantastiche hakbal alsnog voor de 2-1.

Harkemase Boys - RKC Waalwijk 0-5

Het duurde even voordat RKC Waalwijk na de lange reis richting Friesland op voorsprong kwam. De Brabanders sloegen vlak voor rust twee keer toe en gingen dankzij Yassin Oukili en Finn Stokkers toch met een 0-2 voorsprong aan de thee. Na de rust probeerde Harkemase Boys iets te forceren, maar RKC kwam op 0-3 via de tweede treffer van Stokkers. Diep in de tweede helft slaagden de Waalwijkers er nog in om verder weg te lopen. Thierry Lutonda en Saïd Bakari scoorden en bepaalden de eindstand in Friesland op 0-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen