Conte over Conference League: "We verdienen het om te spelen"

15 december 2021, 19:20

Als het aan Antonio Conte ligt, dan wordt de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes binnenkort alsnog gespeeld. De manager van de Londenaren hoopt dat zijn ploeg nog de kans krijgt om alsnog ten koste van Vitesse te overwinteren in de Conference League.

"Wij willen graag spelen", aldus Conte via de clubkanalen. "Tottenham verdient het om deze laatste groepswedstrijd af te kunnen werken. Het is een erg vreemde situatie omdat het niet onze fout is dat we niet gespeeld. De regering heeft besloten om ons trainingscomplex te sluiten. Onze trainingen werden drie dagen afgelast. Daar kunnen wij niets aan doen. Ik denk dat we dus het recht hebben om de laatste wedstrijd te spelen om ons toch te kunnen plaatsen voor de volgende ronde."

Tottenham kampt momenteel met een behoorlijke corona-uitbraak. Daarom werd de wedstrijd tegen Stade Rennes afgelast. Omdat dat duel op de laatste speeldag van groep G van de Conference League werd afgewerkt, volgende een aparte situatie. Directe concurrent Vitesse kwam namelijk wel in actie en staat met een wedstrijd meer drie punten boven Tottenham. Als de Londenaren winnen van Rennes plaatsen zij zich alsnog voor de tussenronde.

De wedstrijd moet echter voor het einde van dit kalenderjaar worden ingehaald en dat wordt een lastig verhaal. De ploeg van Conte moet de komende weken namelijk nog vijf wedstrijden spelen en heeft eigenlijk geen tijd om er nog een duel tussen te plannen. In de tussentijd werd al wel al geloot voor de volgende ronde. Vitesse of Tottenham speelt in de tussenronde tegen het Oostenrijkse Rapid Wien.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen