Openda wijst naar Haller en Linssen: "Dat is goed voor mij"

15 december 2021, 15:08

Loïs Openda is dit seizoen in bloedvorm. Waar vorig seizoen de aandacht vooral uitging naar Oussama Tannane, neemt nu de Belgische aanvaller Vitesse bij de hand. Hij heeft in de competitie al negen doelpunten gescoord, terwijl hij in de Conference League drie goals voor zijn rekening nam. Nu moet het volgende doel behaald worden: scoren en winnen in de beker van Sparta Rotterdam.

"De KNVB-beker is voor Vitesse heel erg belangrijk. Dat is dé kans op een hoofdprijs voor de club. De beker is voor ons dus een speerpunt in het seizoen", vertelt Openda, die dit seizoen is uitgegroeid tot een van de sterkhouders bij de Arnhemse club. "Voor mij is het voetballeven eenvoudig. Ik wil gewoon goals maken. En assists leveren. Elke wedstrijd wil ik weer meer. Ik sta nu op negen doelpunten. Bryan Linssen van Feyenoord en Sébastien Haller van Ajax staan op tien. Dan kan ik niet ontevreden zijn. Haller en Linssen hebben afgelopen weekeinde niet gescoord, hè. Dat is goed voor mij, haha."

Openda zat vorig seizoen ook al bij Vitesse, maar toen was hij niet zo belangrijk als nu. "Vorig jaar kwam ik uit op dertien treffers. Tien in de competitie en drie in de beker. Die score wil ik verbeteren. Meer ook niet. Ik verbind er verder geen aantal aan", vertelt de aanvaller bij De Gelderlander. "Ik ben vooral trots. Bij mijn start bij Vitesse was er kritiek op mijn scorend vermogen. Nu sta ik hier. Ik ben hartstikke blij met deze ontwikkeling. Ik had wel altijd vertrouwen."

Zijn prestaties bij Vitesse zet hij door bij Jong België. Daar staat hij op twaalf goals in veertien duels. Maar hij wil meer, hij hoopt op het eerste elftal van de Rode Duivels. "Ik kan met mijn familiebanden ook kiezen voor Marokko, Congo en Portugal. Maar ik voetbal mijn hele leven al in België. Ik ben in België opgegroeid. De wereldbeker komt eraan. Ik hoop dan deel uit te maken van de Rode Duivels. Dat zou echt fenomenaal zijn. Een WK is een droom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen