Hake spreekt van crisis na blamage: "Het is gewoon schandalig"

15 december 2021, 10:55   Bijgewerkt: 15 december 2021, 11:07

Het is crisis bij FC Utrecht na de bekeruitschakeling tegen NAC Breda. Dat zijn de duidelijke woorden van René Hake. De trainer zag zijn ploeg uitstekend aan het seizoen beginnen, maar inmiddels gaat het uiterst moeizaam. De laatste vijf Eredivisieduels leverden slechts vier punten op en nu zit ook de kans op een hoofdprijs er niet meer in door de nederlaag in Breda.

"Het is gewoon schandalig dat wij deze wedstrijd weggeven en dat wij de laatste weken het niet voor elkaar krijgen om betere resultaten te halen. Ondanks dat wij een aantal dingen wel zien, een trend, waarin het anders gaat dan de weken daarvoor. Dat moet je omzetten naar resultaat. Dan moet je meedogenlozer zijn. Dat heb je tegen Go Ahead ook gezien", doelt de trainer op het doelpuntloze gelijkspel. Voor de winterstop zijn er nog twee wedstrijden. Die moeten gewonnen worden. "Dit gaat zo de verkeerde kant op en dat kunnen we niet accepteren."

Hake spreekt dus van een crisis in gesprek met Voetbal International. "Als je de laatste wedstrijden in verhouding te weinig punten haalt voor het aantal wedstrijden dat je speelt en je vliegt uit de beker. Dan lijkt het me dat het crisis is", aldus de oefenmeester, die vindt dat er geen goede reactie vanuit de spelersgroep gaat nu het de laatste weken moeizaam gaat. "Daar ben ik natuurlijk ook voor verantwoordelijk. Dat ik denk: 'Hoe kan dat?' Ik vind dat uiterst vreemd. Er moet juist wat extra's loskomen en dat komt er dan blijkbaar niet dat er echt geknokt moet worden."

FC Utrecht begon het seizoen geweldig en leek de top-drie eventjes serieus aan te kunnen vallen dit seizoen. Feyenoord en Ajax werden verslagen, maar dat goede gevoel is inmiddels helemaal verdwenen. Het sentiment is honderdtachtig graden gedraaid, erkent Hake. "Het enige wat ik kan doen is dat wat ik denk dat ik moet doen. Als anderen vinden dat het anders moet, dan moeten ze het maar zeggen", doelt de trainer op een mogelijk ontslag. "Als de spelers zeggen: trainer, we zien het niet meer zitten. Dan moeten ze dat maar zeggen. Zo simpel is het ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen