'Weghorst mag uitkijken naar nieuwe club'

15 december 2021, 09:54

Wout Weghorst mag vertrekken bij VfL Wolfsburg. De goalgetter heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Bundesligaclub, maar dat gaat sowieso niet verlengd worden. Het karakter van de aanvaller zou de clubleiding tegen de borst stuiten.

Dat maken Sport BILD en Kicker bekend. Aangezien het contract niet verlengd gaat worden, denkt de clubleiding deze winter nog een redelijke transfersom aan de aanvaller over te houden. Daarom staat de clubleiding open voor een verkoop, al moet er dan wel twintig euro op tafel worden gelegd door geïnteresseerde clubs. Dat terwijl de club afgelopen zomer nog dertig miljoen wilde hebben voor de Nederlander, die destijds genoemd werd bij Tottenham Hotspur, West Ham United en Internazionale.

De afgelopen weken wordt vooral Newcastle United genoemd als mogelijke bestemming voor de aanvaller. De ambitieuze en steenrijke club uit de Premier League zou in hem de perfecte doelpuntenmaker zien om uit de degradatiezorgen te komen. Mochten de Engelsen concreet worden, dan moet er dus twintig miljoen euro betaald worden. Als dat bedrag op tafel wordt gelegd, is dat alsnog een mooi bedrag voor de Volkswagen-club. In 2018 betaalde het bestuur namelijk 10,5 miljoen euro aan AZ.

Dit seizoen heeft Weghorst zeven doelpunten in twintig wedstrijden achter zijn naam staan. In totaal scoorde hij bij Wolfsburg zeventig doelpunten in honderdveertig wedstrijden. Daarnaast was hij ook nog 22 keer de aangever. Met het mogelijke geld dat binnenkomt voor de Nederlander zal de club de markt op willen, aangezien de ploeg dramatisch draait. Dinsdagavond werd de zesde nederlaag op rij geleden tegen FC Köln (3-2).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen