Lukkien baalt van ongekend pijnlijke statistiek

15 december 2021, 09:21

FC Emmen werd dinsdagavond uitgeschakeld door Excelsior Maassluis (0-1). Een enorme stunt van de ploeg uit de Tweede Divisie, maar kun je het eigenlijk wel zo noemen? De club uit Drenthe werd namelijk al vijf keer uitgeschakeld door een amateurploeg. Een ongekend dramatische statistiek. Dick Lukkien was dan ook alles behalve blij na het laatste fluitsignaal.

"Een dramatische pot, een dramatische uitslag", was het duidelijke oordeel van de trainer in gesprek met RTV Drenthe. "Het mag niet gebeuren dat je door een amateurclub wordt uitgeschakeld, maar we hebben het wel voor elkaar gekregen. Ik had het gevoel dat we nog heel lang konden voetballen zonder echte kansen te creëren. Er is niemand die expres slecht speelt en er is ook niemand die expres van amateurs verliest."

De ploeg uit Drenthe bestaat uit redelijk veel jonge spelers. "Je kunt niet verwachten dat die elke week de pannen van het dak spelen, maar je hoopt wel dat de ondergrens wat minder laag ligt. Maar zo ver zijn wij nog niet. Dan kun je zelf verliezen van amateurs. Dit is om je voor te schamen. Dit is niet te accepteren. Het is ons ook eerder gebeurd… Het is gewoon waardeloos", doelt hij op de slechte statistiek.

Lukkien ziet dat zijn ploeg het de laatste weken sowieso moeilijk heeft, ondanks de derde plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. "Als je niet in een blakende vorm steekt, wil ik in elk geval zien dat we tot het gaatje gaan. Het is geen onwil, maar het was ook niet echt tot het gaatje gaan. Dan moeten we met z'n allen in de spiegel kijken. Ook ik als trainer. Ik ben er verantwoordelijk voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen