Haye eerlijk na bekerstunt: "Was een beetje aan het sprokkelen"

Haye eerlijk na bekerstunt: "Was een beetje aan het sprokkelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 december 2021 – Thom Haye speelde dinsdagavond een wedstrijd die hij niet snel meer zal vergeten. In de tweede helft zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een stunt in het bekertoernooi. Met twee treffers en een assist velde hij FC Utrecht: 3-2.

De eerste goal werd in de tweede helft gemaakt uit een vrije trap. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen. Niet alleen omdat NAC Breda in de eerste helft overlopen werd, maar ook omdat Haye niet in de wedstrijd zat. "Ik zat er niet echt lekker in, dus ik kon het goed gebruiken. Ik zat in de rust ook best wel link in de kleedkamer. Ik moet eerlijk zeggen, ik was wel een beetje aan het sprokkelen bij die vrije trap. Waar de overtreding werd gemaakt was nog wel een stukje verder", vertelt Haye, die daarna zijn doelpunt op de monitor ziet. "Godsamme. Het is extra lekker dat de bal de lat nog raakt. Dat geluid en doe die bal dan binnenvalt…"

Lees ook: Janssen na blamage: "Het is onbegrijpelijk wat hier gebeurd is"

Nadat NAC op 2-1 kwam en FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn een rode kaart kreeg leek het duel gespeeld, maar de Domstedelingen kwamen nog terug. "Het is eigenlijk heel zuur dat we twee doelpunten uit een corner tegenkrijgen. Maar dat 'ie uiteindelijk nog valt…", aldus Haye die de assist gaf bij de winnende treffer van Vieri Kotzebue, die nog maar een minuut in het veld stond en nog geen bal had geraakt. "Ik zei tegen hem: 'Ga maar gewonnen rennen'. Dat heeft hij gedaan. Hij was op de brommer en schuift de bal netjes binnen. Ik was blij dat de goal voor tijd viel, verlengen was niet lekker geweest."

Waar Haye een paar jaar geleden vooral goed was met de bal werkt hij inmiddels ook keihard zonder bal, merkt Hans Kraay junior op. De middenvelder kan zich wel vinden in de woorden van interviewer. "Ik ben tussendoor in Italië geweest bij Lecce. Ik vind dat ik daar niet genoeg gespeeld heb, maar ik heb er wel veel van opgestoken. Ik weet dat het niet alleen draait om lekker voetballen. Dat ontbrak er eerder wel een beetje aan bij mij."

Reacties

gerelateerd