'Eriksen en Inter noodgedwongen uit elkaar'

15 december 2021, 08:38

Christian Eriksen kan op zoek naar een nieuwe club. De middenvelder moet noodgedwongen vertrekken bij Internazionale door zijn hartproblemen. In de competitie mag hij niet spelen met een defibrillator volgens de reglementen, waardoor de Italiaanse ploeg niets anders kan dan zijn contract verscheuren.

Dat meldt La Gazetta dello Sport woensdagochtend. Eriksen ging tijdens het EK-duel met Finland uit het niets naar de grond door een hartstilstand. Minutenlang werd hij op het veld gereanimeerd, met succes. In het ziekenhuis is daarna besloten om een defibrillator te plaatsen, om nog zo'n situatie te voorkomen. Het probleem is alleen dat je volgens de richtlijnen niet mag spelen in Italië als je een zo'n hartkastje hebt.

Het Italiaans olympisch comité heeft inmiddels laten weten dat voor Eriksen geen uitzondering gemaakt kan worden en dat hij definitief niet kan terugkeren in de Serie A. Het betekent dat beide partijen niets anders kunnen doen dan uit elkaar gaan. De aanvallende middenvelder heeft nog een contract tot 2024, maar zal snel op vrije voeten staan. Hij kan op zoek naar een nieuwe club, maar het is de vraag of hij dat ook daadwerkelijk gaat doen.

De Deen traint momenteel voor zichzelf bij zijn oude club Odense BK. In zijn vaderland zou hij wel 'gewoon' mogen spelen, aangezien daar niets in de reglementen staat over het spel met een defibrillator. Dat geldt ook voor de Eredivisie. Zo speelt Daley Blind, met wie Eriksen ook nog samenspeelde bij Ajax, ook met een hartkastje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen