Gnabry bij vijf (!) goals betrokken bij simpele zege Bayern

14 december 2021, 20:20

Bayern München heeft zonder al te veel problemen de koppositie in de Bundesliga verstevigd. De Duitse grootmacht boekte een eenvoudige 0-5 overwinning op degradatiekandidaat VfB Stuttgart. Bayern werd bij de hand genomen van Serge Gnabry, die bij alle vijf de Duitse treffers betrokken was. Ook Thomas Müller speelde een hoofdrol.

Gnabry was zelf goed voor een hattrick en bereidde twee goals van Robert Lewandowski voor. Daarmee was hij hoofdverantwoordelijk voor de klinkende 0-5 overwinning van zijn ploeg. De Pool liftte de bal bij de 0-4 handig over de doelman heen en sloeg bij zijn tweede treffer van de avond van dichtbij toe. Lewandowski staat dit seizoen al op achttien goals.

De Duitse middenvelder Müller gaf de assist op de 0-2 van Gnabry, die de bal in de verre hoek achter de doelman van Stuttgart plaatste. Müller bereidde daarmee alweer zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen voor. Sinds Opta de cijfers verzamelt (2004/2005), gaf niemand ooit zo veel assists in de eerste competitiehelft als assistkoning Thomas Müller.

Bayern heeft na zestien speelronden nu veertig punten verzameld, liefst negen meer dan nummer twee van de ranglijst Borussia Dortmund. De runner-up heeft echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Dortmund speelt woensdagavond tegen hekkensluiter Greuther Fürth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen