Miedema heeft serieuze concurrentie voor FIFA Team van het Jaar

14 december 2021, 20:19

Vivianne Miedema is een van de genomineerden voor het FIFA Elftal van het Jaar. De spits van Arsenal en het Nederlands elftal zit daarmee bij de beste zeven aanvalsters van de wereld. De voetbalster maakt ook kans om beste speelster ter wereld te worden. Voor die prijs zijn in totaal 23 kandidaten genomineerd. Op maandag 17 januari worden de prijswinnaars gehuldigd.

Het elftal is gemaakt door de stemmen van de voetballers uit vijftig landen. In totaal hebben 3645 mensen gestemd. Waar normaliter 55 voetbalsters op de shortlist staan, is er nu gekozen voor 23, aangezien een echte wedstrijdselectie ook uit dat aantal bestaat. Die selectie bestaat uit drie keepsters, zeven verdedigers, zes middenvelders en zeven aanvallers. De enige Nederlander in die lijst is dus Miedema.

Lees ook: Dit is de shortlist voor het FIFA Team van het Jaar

Ze heeft behoorlijke concurrentie. Pernille Harder, Samantha Kerr, Marta, Gabrielle Onguene, Alex Morgan en Megan Rapinoe maken namelijk ook kans op een plek in de voorhoede in het team van het jaar. Opvallende afwezige is Lieke Martens, die door Tuttosport juist werd uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa. Zij won met FC Barcelona de landstitel, de beker en de Champions League.

Vorig jaar was zij wel genomineerd, maar haalde ze het elftal uiteindelijk niet. Dat gold destijds ook voor haar landgenoten Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt en Daniëlle van de Donk. Miedema haalde toen wel het elftal en heeft nu dus de kans om dat weer te doen. In totaal heeft de spits tijdens haar loopbaan nu 228 goals gemaakt in 253 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen