FC Barcelona tankt geen vertrouwen en verliest Maradona Cup

14 december 2021, 20:11

FC Barcelona heeft geen vertrouwen kunnen tanken tegen Boca Juniors. De clubs namen het tegen elkaar op voor de Diego Maradona Cup, om de overleden voetballer te eren. Barça verloor uiteindelijk na strafschoppen, nadat het na negentig minuten 1-1 stond. 

Xavi gaf meerdere talenten de kans om zich te laten zien, maar de meest opvallende naam in de basis was toch die van Dani Alves. De vleugelverdediger keerde dit seizoen terug in Spanje onder de nieuwe trainer, met wie hij vroeger nog op het veld stond. Omdat hij buiten de transferperiode om kwam, mag hij in de competitie nog niet spelen. Oefenduels zijn daarentegen geen probleem, waardoor de Braziliaan ritme mocht opdoen.

Alves zag Ferran Jutgla de openingsgoal maken in de vijftigste minuut na een pass van Philippe Coutinho. Een kwartier voor tijd werd het gelijk door de negentienjarige Exequiel Zeballos. Daarmee eindigde het oefenduel in een teleurstellende avond voor de Catalanen, al was het uiteraard een wedstrijd om des keizers baard. De strafschoppenreeks was namelijk een prooi voor de Argentijnse club. Matheus Pereira en Guillem Jaime misten een penalty voor Barça, waardoor Boca met 2-4 zegevierde.

De wedstrijd vond plaats in het Mrsool Park in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. De timing van het duel was opvallend, aangezien Barça nog geen winterstop heeft. De ploeg speelt dit weekend gewoon weer in de competitie, waar het duel met Elche op het programma staat. Het laatste competitieduel eindigde in een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Osasuna. Daardoor staat de ploeg van Xavi nog altijd op een teleurstellende achtste plaats op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen