ADO voorkomt ternauwernood blamage tegen Gemert

14 december 2021, 19:50

ADO Den Haag is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker door het oog van de naald gekropen. De promotiekandidaat in de Keuken Kampioen Divisie kreeg dinsdagavond Derde Divisionist VV Gemert op bezoek, dat lange tijd mocht dromen van een gigantische stunt. Topscorer Thomas Verheydt voorkwam echter een historische blamage.

Gemert kwam exact een maand geleden voor het laatst in actie, maar kwam op bezoek in Den Haag liefst tweemaal op voorsprong. Beide treffers kwamen van de schoen van Willem den Dekker, die de amateurs van Gemert liet dromen van een stunt. Kort na zijn eerste treffer prikte basisklant Eljero Elia echter de 1-1 op het scorebord. Hij profiteerde van een blunder van de doelman en tekende voor zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer. De 2-2 werd door Collin Seedorf op het scorebord geschoten.

Het was uiteindelijk Thomas Verheydt die zijn ploeg bij de hand nam. De spits bracht ADO voor de eerste keer van de avond op voorsprong en had niet lang nodig om die voorsprong te verdubbelen. Binnen vier minuten spelen bracht hij zijn seizoenstotaal als speler van ADO Den Haag op zeventien. Zo werd ADO de eerste club die zich plaatste voor de derde ronde van het bekertoernooi.

ADO trad bepaald niet aan met een B-elftal. Jeugdinternational Vicente Besuijen begon zoals gewoonlijk in de voorhoede, terwijl hij vanaf de linkerkant van voorzetten werd voorzien door voormalig international Eljero Elia. Ook in het hart van de defensie maakte een oud-speler van het Nederlands elftal zijn opwachting: Daryl Janmaat keerde terug na een blessure. 

PEC Zwolle - MVV Maastricht: 4-0

PEC Zwolle heeft vertrouwen getankt in de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Dick Schreuder boekte een klinkende 4-0 overwinning op Keuken Kampioen Divisie-middenmoter MVV. De hekkensluiter van de Eredivisie had geen kind aan de Limburgers. Siemen Voet, Rav van den Berg, Luka Azdic en Slobodan Tedic tekenden voor de Zwolse treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen