UEFA laat Vitesse nog langer wachten in Conference League

14 december 2021, 13:59   Bijgewerkt: 14 december 2021, 14:04

Vitesse hoeft niet op korte termijn uitsluitsel te verwachten van de UEFA inzake de strijd om de tweede plek in de Conference League. De Europese voetbalbond heeft laten weten nog geen datum te hebben waarop de beslissing gemaakt moet zijn. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Control, Ethics and Disciplinary Body (CEDB). Een vergaderingmoment is nog niet bekend.

Dat heeft de UEFA laten weten tegenover Omroep Gelderland. De CEDB moet uiteindelijk een oordeel vellen over de beslissing of Vitesse inderdaad als nummer twee doorgaat naar de volgende ronde van de Conference League. Tottenham Hotspur kan weliswaar nog over de Arnhemmers heen, maar de inhaalwedstrijd tegen Stade Rennes waarin dat zou moeten gebeuren kan vermoedelijk niet op tijd worden ingehaald.

'Wanneer dat wordt besloten is dus nog niet duidelijk. De UEFA zegt dat te communiceren wanneer dat duidelijk is', aldus de regionale omroep. Vitesse mag hoe dan ook geen fans meenemen naar de eerste uitwedstrijd tegen Rapid Wien, als het die ploeg daadwerkelijk treft in de volgende ronde. 

Lees ook'Onzeker Vitesse overweegt stap naar rechter bij UEFA-besluit'

KNVB Beker een doel van Vitesse

Wat wel zeker is, is dat Vitesse woensdagavond tegenover Sparta Rotterdam staat in de KNVB Beker. Trainer Thomas Letsch is ambitieus met de Arnhemmers in het Nederlandse bekertoernooi. Vorig seizoen werd de finale gehaald, maar verloren tegen Ajax. Ditmaal wil Letsch revanche en opnieuw richting De Kuip voor de finale van het bekertoernooi. Tegen Sparta Rotterdam wordt er om die reden dan ook niet of amper gerouleerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen