Arsenal neemt aanvoerdersband van Aubameyang af

14 december 2021, 13:08   Bijgewerkt: 14 december 2021, 18:54

Arsenal heeft Pierre-Emerick Aubameyang (32) de aanvoerdersband afgenomen. De spits verscheen vorige week naar verluidt niet op een training, omdat hij zijn moeder zou hebben bezocht. Daardoor werd hij tegen Southampton al gepasseerd, maar is hij ook nog eens zijn aanvoerdersband kwijt. Daarnaast wordt hij tegen West Ham United opnieuw gepasseerd.

Dat heeft Arsenal bekend gemaakt in een statement. Aubameyang kreeg toestemming om woensdag in het vliegtuig te stappen om zijn zieke moeder op te halen in Frankrijk. Aanvankelijk zou de spits uit Gabon woensdagavond weer terugkeren, maar hij besloot pas donderdagochtend in het vliegtuig terug naar Londen te stappen. Omdat hij moest wachten op de uitslag van zijn coronatest, miste hij een training van Arsenal.

Daarop werd de Gabonees uit de selectie gezet door manager Mikel Arteta en volgt nu een nog zwaardere straf. 'Vanwege zijn disciplinaire overtreding van vorige week, zal Pierre-Emerick Aubameyang niet langer de aanvoerder van onze club zijn. Ook komt hij niet in aanmerking voor selectie voor de wedstrijd van woensdag tegen West Ham United', staat te lezen in het statement van de Londense club. 

Lees ook: Reden voor uit selectie zetten Aubameyang lekt uit

'We verwachten van al onze spelers, met name onze aanvoerder, dat ze werken volgens de regels en normen die we allemaal hebben opgesteld en afgesproken', schrijft Arsenal. De 32-jarige spits was sinds zijn transfer van Borussia Dortmund naar Arsenal al 92 keer trefzeker. Dit seizoen moet de spits qua doelpunten nog op gang komen: na veertien wedstrijden in de Premier League staat hij op vier doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen