'Zoekend Barcelona gebruikt Demir niet meer en moet puzzelen'

14 december 2021, 09:18

FC Barcelona gaat voorlopig géén beroep meer doen op Yusuf Demir (18). De buitenspeler speelde al negen officiële wedstrijden voor de Catalaanse grootmacht en als er een tiende optreden komt, dan moeten de Catalanen de verplichte koopoptie van tien miljoen euro in het contract lichten. Daardoor komt hij in elk geval tot februari niet meer in actie.

Dat meldt Sky Sports althans. Als Demir voor of tijdens de komende transferwindow zijn tien officiële optreden maakt namens FC Barcelona, moet de tien miljoen euro ook nog eens direct worden afgetikt. Zou Demir na januari pas weer in actie komen, hoeft het bedrag pas in de komende zomer richting Rapid Wien - zijn huidige werkgever.

Dat heeft alles te maken met het feit dat voorzitter Joan Laporta in de komende transferwindow de markt op wil. Ferran Torres is de absolute nummer één transfertarget voor de preses, die moet handelen met beperkte middelen. Daardoor wordt er voorlopig geen beroep meer gedaan op Demir, die mogelijk na januari wel weer in actie kan komen onder Xavi. Dan moet de club echter wel overtuigd zijn dat hij het transferbedrag volledig waard is.

Lees ookBarça tegen Napoli in tussenronde Europa League

Inschrijvingen

Sowieso moet de club flink puzzelen in de winterstop, zo heeft El Mundo Deportivo naar buiten gebracht. Want de club kan in de winterstop slechts drie nieuwe spelers inschrijven Europees. Dani Alves werd al binnengehaald en als ook de komst van Torres lukt, dan is er nog slechts één plekje over om in te schrijven. Edinson Cavani wordt volop gelinkt aan de Catalanen. Dat wordt mogelijk slecht nieuws voor Abde Ezzalzouli. De talentvolle buitenspeler maakt een prima ontwikkeling door in Camp Nou, maar is momenteel niet ingeschreven. Als de club dus naast Alves ong twee versterkingen presenteert, wordt hij Europees het kind van de rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen