Niet Van Bronckhorst, maar 'Kuijt maakte Feyenoord kampioen'

Niet Van Bronckhorst, maar 'Kuijt maakte Feyenoord kampioen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 december 2021 – Giovanni van Bronckhorst presteert momenteel uitstekend bij Rangers FC en won ook bij Feyenoord een karrevracht aan prijzen, waaronder de laatste landstitel van de club. Toch was dat niet zozeer de verdienste van de oefenmeester van de Rotterdammers, zo stelt middenvelder Gustavo Hamer (24).

De huidige voetballer van Coventry City was gedurende het kampioensjaar in De Kuip zeker geen basisspeler, zo moet bij zijn kritiek wel worden opgemerkt. "Dirk Kuijt hield de groep dat seizoen echt bij elkaar, was de verbinder, de motivator. Hij maakte ons kampioen, voor mijn gevoel", blikt Hamer desgevraagd terug tegenover Voetbal International. "En ik genoot enorm van Karim El Ahmadi, in mijn ogen de beste speler. Zo slim en zo sterk aan de bal. Van hem heb ik wél veel geleerd."

Persoonlijk had Hamer naar eigen zeggen namelijk maar weinig aan zijn coach Van Bronckhorst. "Dat gold ook voor de andere jonge spelers", legt Hamer, die wel erkent dat de coach het 'geweldig' heeft gedaan bij Feyenoord, uit. In totaal deed Hamer slechts twee potjes mee in het kampioensseizoen van de Rotterdammers, die hij nog altijd meer dan op de voet volgt.

Lees ook: Van Bronckhorst blijft maar winnen met Rangers

"Ooit wil ik daar een vaste waarde zijn", hoopt hij ook nog altijd op een terugkeer naar De Kuip. "Die fans zijn absurd, zo fanatiek vind je ze nergens. Ik volg Feyenoord nog op de voet. Elke wedstrijd leef ik hier via ESPN mee als een supporter."

Reacties

gerelateerd