Derksen en Kieft zijn het eens: Wijndal beter dan Blind én Malacia

13 december 2021, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Johan Derksen ligt, krijgt Owen Wijndal binnenkort een plek in het Nederlands Elftal. In Veronica Inside stelt hij onder de indruk te zijn van de AZ-aanvoerder, die zondag met zijn club won op bezoek bij Ajax (1-2) in de ArenA. Derksen ziet Wijndal liever in Oranje dan Ajacied Daley Blind.

"Blind is echt enorm kwetsbaar en langzaam. Voor mij is er geen discussie mogelijk: Wijndal is beter. Ik zou altijd voor hem kiezen. Gisteren zag je dat hij aanvallende impulsen had. En hij was ook steeds weer op tijd terug om de beste rechtsbuiten in Nederland (Antony, red.) af te stoppen. Daley Blind staat alleen maar op basis van zijn status in Oranje, maar hij is hartstikke kwetsbaar. Hij mist de snelheid en hij kan niet hard ingrijpen. Alleen in balbezit heeft hij overzicht en een mooie pass. Maar dat is gewoon niet genoeg voor Oranje."

Derksen vervolgt: "Ik vind Wijndal echt de beste: hij heeft de meeste mogelijkheden. Kijk: ik heb het idee dat als hij als nieuweling bij het Nederlands elftal komt, ze hem een beetje zien als een piepeltje. Het valt dan niet mee om ertussen te komen, maar hij is de beste." De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International krijgt de steun van Wim Kieft. "Ik vond trouwens die Wijndal echt heel erg goed. Hij bleef maar gaan, maar ook hoe hij verdedigend tegen die Antony speelde."

Lees ook: Wijndal: "Ben nog steeds de beste linksback van Nederland"

Of Wijndal een basisplaats moet krijgen in Oranje, hangt volgens Kieft af van de speelwijze. "Als ze met vijf verdedigers spelen, dan kun je beter Blind als voetballende man hebben. Maar als je het hebt over compleet zijn, dan is Wijndal een betere verdediger."  Kieft vindt dat Wijndal in Oranje ook de voorkeur moet krijgen boven Feyenoorder Tyrell Malacia. "Je hebt er straks drie voor de linksbackpositie. Wijndal had misschien een aantal keer wat moeite in oefeninterlands, maar ik vind die Malacia heel wild. Hij wil alles in hoge snelheid doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen