AS Roma passeert Juventus op ranglijst na zege op Zoet-loos Spezia

13 december 2021, 22:48

AS Roma heeft maandagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van Spezia, waar voormalig PSV-doelman Jeroen Zoet de volledige wedstrijd op de bank bleef.

Rick Karsdorp speelde bij de tegenstander wél de volle negentig minuten mee. Roma nam al na zes minuten de leiding tegen de huidige nummer zeventien van de Serie A.  Oud-Manchester United-verdediger Chris Smalling was het, die Zoets concurrent Ivan Provedel wist te verschalken. Daarna bleef het initiatief bij de ploeg van trainer José Mourinho, die na een goede seizoensstart de weg omhoog weer terug moeten vinden. Onlangs werd wel de achtste finales van de Europa Conference League behaald.

Na rust ging Roma op zoek naar de tweede treffer tegen het offensief niet al te hoogstaande Spezia. Nog binnen het uur was het Roger Ibanez die de voorsprong verdubbelde en daarmee de wedstrijd al definitief leek te beslissen. Spezia deelde hier en daar een speldenprikje uit, maar kon het AS Roma-doelman Rui Patricio amper moeilijk maken. Een kleine domper voor Mourinho was de directe rode kaart die de Ghanees Felix Ohene Afena-Gya in de blessuretijd van de tweede helft incasseerde voor een buitensporige inzet. De overtalsituatie was echter te laat voor Spezia om nog iets terug te doen.

Lees ook: Mourinho valt eigen spelers af na voor hem historisch verlies

Door de zege klimt AS Roma voorzichtig de topzes in de Serie A binnen en gaat het op doelsaldo over Juventus heen. De achterstand van de Romeinen op koploper Internazionale is echter niet mis: twaalf punten. Ook de achterstand op nummer vier Napoli - voor een plaats in de Champions League - is behoorlijk. De ploeg van onder andere Dries Mertens heeft acht punten meer verzameld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen