Benfica-verdediger Otamendi slachtoffer gewelddadige overval

14 december 2021, 08:09

Een beangstigend moment voor Ajax-opponent Nicolás Otamendi: de verdediger van Benfica is slachtoffer geworden van een overval. De 33-jarige oud-speler van Manchester City zou in de aanwezigheid van zijn vrouw en zoon zijn beroofd en mishandeld door vier criminelen.

Correiro da Manha schrijft dat de overvallers hebben ingebroken in het huis van Otamendi. De Argentijn zou daarbij klappen hebben gekregen en ook zou er een riem om zijn nek zijn geslagen. De overval vond plaats nadat Otamendi thuiskwam van de door Benfica met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen FC Famalicão, afgelopen zondag. De inbrekers vertrokken uiteindelijk met enkele horloges en een onbekend geldbedrag als buit.

Benfica bevestigde maandag ook dat Otamendi was overvallen. 'Met Otamendi en zijn familie gaat het goed, ondanks de grote schrik en angst die deze gebeurtenis heeft opgeleverd', schrijft de Portugese topclub in een verklaring op haar website. 'Benfica roept op om de privacy van Otamendi en zijn familie te respecteren, we zijn momenteel in afwachting van de uitkomst van de begonnen onderzoeken.'

Lees ook: Ten Hag ziet mogelijkheden tegen CL-opponent Benfica

Otamendi en Benfica zijn de aanstaande Champions League-tegenstander van Ajax. De Portugezen rolden vandaag uit de koker van een nogal enerverende middag bij de UEFA. De bond koppelde Ajax namelijk eerder aan Internazionale, maar door fouten moest de loting opnieuw. Benfica zou aanvankelijk tegen Real Madrid spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen