Kwaad Real Madrid noemt acties UEFA rond loting 'Beschamend'

13 december 2021, 20:49

Real Madrid is niet te spreken over de manier van handelen van de Europese voetbalbond UEFA. De Koninklijke schuift haar ongenoegen in een statement op haar officiële website niet onder stoelen of banken.

De loting voor de achtste finales van het miljardenbal zou maandagmiddag om 12.00 uur worden verricht. Dat gebeurde ook, maar de loting moest wegens een fout opnieuw. Deze kwamen aan het licht toen Manchester United aan Villarreal werd gekoppeld. Iets dat niet mogelijk was, omdat de twee clubs elkaar in de poulefase al hadden getroffen. UEFA besloot na de loting dat de hele trekking om drie uur 's middags opnieuw moest.

En dat was tegen het zere been van Real Madrid, dat Benfica uit de koker had zien rollen als aanstaande opponent. Die wedstrijd werd echter al voor dat het mis ging vastgesteld. De UEFA weigerde echter om dat deel van de loting overeind te laten en koppelde Real Madrid later aan Paris Saint-Germain. Emilio Butragueño, directeur institutionele relaties van de La Liga-koploper, vertelt op de clubsite uit waarom Real niet blij is met de beslissing van de UEFA.

Lees ook: Nieuwe CL-loting is tegen het zere been van Real Madrid

'Allereerst wil ik zeggen dat het opmerkelijk, beschamend en onbegrijpelijk is wat zich vandaag allemaal heeft afgespeeld', begint het statement. 'Miljoenen fans over de hele wereld hebben de loting gevolgd en dit meegekregen.' De Spaanse grootmacht wil zich desondanks richten op het treffen met PSG. 'We kijken met veel enthousiasme uit naar het tweeluik, we weten wat dit toernooi betekent voor onze club en onze fans. We nemen het op tegen een zware tegenstander met goede spelers, maar we weten zeker dat het team twee keer met veel vertrouwen aan de aftrap zal verschijnen. Het gaat een spektakel worden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen