Ten Hag ziet mogelijkheden voor Ajax tegen CL-opponent Benfica

13 december 2021, 20:21

Erik ten Hag heeft voor het eerst gereageerd op de loting van Ajax in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers zijn gekoppeld aan het Portugese Benfica.

"Dit is weer een heel mooi affiche", opent Ten Hag op de website van Ajax. De coach herinnert zich het dubbele treffen met Benfica uit 2018 nog. Ajax pakte vier punten tegen de Portugese topclub en stootte uiteindelijk door tot de halve finales van het miljardenbal. "We kennen ze natuurlijk goed van twee jaar geleden. Dat lag toen heel dicht bij elkaar. Ik kijk met een goed gevoel terug op die ontmoetingen. Het was uit een echte vechtwedstrijd, die we dankzij een goal van Dusan Tadic naar ons toe trokken."

PSV werd in de voorrondes van de Champions League nog uitgeschakeld door Benfica. Toen stond de ploeg van trainer Jorge Jesus tactisch sterk en bleef het zelfs met tien man overeind in het Philips Stadion. Ten Hag: "In de regel ligt het Portugese voetbal Nederlandse teams niet, maar wij hebben het tegendeel wel bewezen. Eerst dus tegen Benfica en dit seizoen tegen Sporting CP."

Bij Benfica komt Ajax met Jan Vertonghen een oude bekende tegen. Ten Hag werkte zelf nooit met de Belgische verdediger, maar weet natuurlijk welke waarde hij voor de club uit de hoofdstad heeft gehad. "Het is een Ajacied, maar hij zal willen presteren. Hij heeft hier vrienden gemaakt, waaronder Daley Blind. Maar eenmaal op het veld is het eten of gegeten worden."

Lees ook: Ajax treft niet Internazionale

Benfica is geen verrassing voor Ten Hag, die inmiddels wel wat weet van de ploeg die in het imposante Estadio Da Luz speelt. Hij ziet mogelijkheden tegen de ploeg uit Lissabon. "Het belangrijkste is de mentaliteit die we zelf hebben. Onze goede groepsfase biedt geen garantie. Je hebt zelfvertrouwen, maar je begint verder weer op nul. We moeten er alles uithalen om de volgende ronde te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen