'RB Leipzig wil niet meewerken aan terugkeer Brobbey naar Ajax'

13 december 2021, 19:54   Bijgewerkt: 13 december 2021, 20:01

Ajax kan een terugkeer van RB Leipzig-aanvaller Brian Brobbey naar Amsterdam hoogstwaarschijnlijk uit het hoofd zetten. De Duitse club is niet van plan om de Nederlander naar de Eredivisie te laten gaan.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, hebben de Amsterdammers vanuit Oost-Duitsland te horen gekregen dat een deal er niet gaat komen. Ajax zou Brobbey graag weer in de Johan Cruijff ArenA zien spelen en dat zou ook de voorkeur van de spits zelf genieten. Toch lijkt dat niet realistisch meer. "Ajax heeft nul op het rekest gekregen bij Leipzig voor Brobbey", zegt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van de krant. "Maar Ajax geeft niet op en gaat deze week weer in gesprek, want Brobbey wil dolgraag terug."

Hoewel Leipzig een duidelijke 'nee' heeft verkocht, zal Ajax zich niet zomaar neerleggen bij dat teleurstellende antwoord. "Hij wil graag, Ajax wil graag en er is een gesprek geweest tussen Ajax en Leipzig", vertelt Verweij. "De Duitsers willen hem alleen voorlopig houden en Ajax zal er alles aan doen om hem alsnog naar Amsterdam te halen."

Lees ook: Brobbey maakt geen geheim van frustraties: "Iedereen wil spelen"

De negentienjarige Brobbey mocht afgelopen weekend invallen in het met 4-1 gewonnen competitieduel tegen Borussia Mönchengladbach. De Jong Oranje-international schreef in een van zijn ploeg overtuigende wedstrijd direct een assist achter zijn naam. Het was voor Leipzig de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Domenico Tedesko, die werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Jesse Marsch. Leipzig klom daardoor naar de zevende plaats in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen