Blind kijkt uit naar weerzien met Vertonghen: "Meteen even geappt"

13 december 2021, 18:55

Ajax is in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Benfica. Het treffen met de Portugese topclub, zal een bijzonder weerzien worden met oud-verdediger Jan Vertonghen. Vertonghen verruilde Tottenham Hotspur in 2020 voor een avontuur in Lissabon.

Ajax-verdediger Daley Blind speelde in Amsterdam jaren samen met Vertonghen en kijkt er dus naar uit de Belg weer te ontmoeten. "We hebben meteen even geappt dat we het mooi vonden elkaar weer te treffen. Dat is iets om naar uit te zien", laat Blind weten op de sociale media-kanalen van Ajax. Ajax en Benfica stonden in het najaar van 2018 ook al tegenover elkaar: de ploeg van coach Erik ten Hag vergaarde in de poulefase vier punten tegen O Glorioso, die onder Ajax in de poule eindigde.

Het bleek het begin van een fantastische campagne, gevolgd door memorabele tweeluiken tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. "Wat me in 2018 opviel was dat ze technisch en verzorgd voetbal van achteruit speelden met een aantal zeer snelle buitenspelers", aldus Blind. Een ding weet Blind alvast zeker: "Het is zeker geen ploeg die je moet onderschatten. Het wordt lastig, maar er liggen natuurlijk wel mogelijkheden", besluit Blind.

Lees ook: Ajax treft niet Internazionale

De loting van maandag was een bijzondere. Ajax werd in eerste instantie eerst gekoppeld aan Internazionale, maar doordat het balletje van Manchester United in de verkeerde bak was terechtgekomen, moest de hele loting opnieuw. Daarna kwam Benfica dus als aanstaande Ajax-opponent uit de koker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen