AZ legt uitblinker Karlsson langer vast: Zweed tot 2026 in Alkmaar

AZ legt uitblinker Karlsson langer vast: Zweed tot 2026 in Alkmaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 december 2021 – AZ heeft Jesper Karlsson langer aan zich weten te binden. Het contract van de Zweedse aanvaller is opengebroken en met één jaar verlengd. Hierdoor ligt Karlsson nog tot 2026 vast in Noord-Holland.

Karlsson kwam vorig seizoen over van het Zweedse IF Elfsborg. De 23-jarige aanvaller kon met twaalf treffers en negens assists terugkijken op een succesvol eerste jaar in Alkmaar. Dit seizoen had Karlsson het aanvankelijk moeilijk, maar de afgelopen weken lijkt hij zijn oude vorm te herpakken. 'Toen ik vorig jaar mijn eerste AZ-contract tekende, zei ik al dat het voor mij een grote en belangrijke stap was", vertelt Karlsson op de clubwebsite van AZ.

'Ik ben AZ heel dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Zowel nationaal als internationaal heb ik mijzelf kunnen laten zien", vervolgt de Zweed. Karlsson zegt dat hij zich thuis voelt bij AZ en daarom blij is met de verlenging. "Het is een mooie en wederzijdse blijk van waardering. We voelen ons steeds sterker worden. We hebben een goede mix van saamhorigheid, vechtlust en individuele kwaliteit. Ook hebben we een goede teamspirit laten zien, zoals tijdens de overwinning van gisteren."

Lees ook: Karlsson komt weer op stoom en helpt AZ aan plek in subtop

AZ-directeur Max Huiberts is in zijn nopjes met het langer vastleggen van een van AZ's smaakmakers. "Jesper is een belangrijke speler voor ons. Hij combineert zijn creativiteit steeds meer aan effectiviteit. Vorig jaar maakte hij als nieuwe speler direct impact en daar is hij dit seizoen mee verder gegaan. Zijn spel wordt steeds completer en hij heeft laten zien van grote waarde te zijn voor AZ." Karlsson leverde dit seizoen acht doelpunten en even zoveel assists bij AZ. Zondag wonnen de Alkmaarders met 1-2 in de Johan Cruijff ArenA van Ajax.

Reacties

gerelateerd