Waarom achtste finale CL cruciaal kan zijn voor de coëfficiënten

13 december 2021, 15:54

De achtste finales van de Champions League kunnen in Nederlands opzicht zomaar eens memorabel worden. Portugal heeft met Benfica en Sporting Portugal nog twee ijzers in het vuur in de Champions League, maar Ajax kan in landsbelang geweldige zaken doen in strijd om de felbegeerde zesde plaats.

Virtueel staat Nederland na een krankzinnige inhaalrace al boven Portugal, maar de voorsprong is miniem. Als Nederland ook volgend jaar Portugal achter zich weet te houden, dan verzekert het zich in 2023 van twee directe startbewijzen voor de Champions League-groepsfase. Na dit seizoen vervallen namelijk de dramatische resultaten uit het seizoen 2017/18.

Met het oog op die fraaie strijd is de achtste finale van de Champions League prachtig. Nederland en Benfica nemen het in landsbelang tegen elkaar op. De winnaar verzekert zich van winstpunten, bonuspunten en de kans om extra punten te sprokkelen. Bovendien neemt Sporting Portugal het na de jaarwisseling op tegen het ijzersterke Manchester City, dat op basis van de krachtsverschillen hoort te winnen van Sporting.

Portugal heeft in de Europa League ook nog SC Braga en FC Porto als troeven. Braga neemt het in de tussenronde van de Europa League op tegen FC Sheriff Tiraspol, dat eerder dit seizoen nog spectaculair wist te winnen van Real Madrid. FC Porto degradeerde eveneens uit de Champions League en moet via Lazio een plek in de kwartfinale van de Europa League bemachtigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen