'Nieuwe CL-loting is tegen het zere been van Real Madrid'

13 december 2021, 14:52

Real Madrid is niet te spreken over het feit dat de loting voor de achtste finale van de Champions League in zijn geheel wordt overgedaan. Door een historische blunder van de UEFA zal er vanmiddag om 15.00 uur opnieuw worden geloot.

Het ging fout bij de loting toen Manchester United plots aan Villarreal werd gekoppeld. Dat was helemaal niet mogelijk, want clubs die elkaar zijn tegengekomen in de groepsfase van het toernooi kunnen elkaar in de achtste finale niet treffen. Er werd vervolgens een nieuw balletje tevoorschijn getoverd, waarna Manchester City de tegenstander van Villarreal werd.

Vervolgens ontbrak het balletje van Manchester United toen er moest worden geloot voor de tegenstander van Atlético Madrid, wat de puinhoop compleet maakte. Na de loting deden meerdere clubs hun beklag bij de UEFA, die zijn fouten toegaf en een nieuw loting inplande. Er was echter ook een aantal clubs dat niets zag in een nieuwe loting, zoals Real Madrid.

De koploper van de Spaanse competitie werd gekoppeld aan Benfica. Dat gebeurde echter voordat de fouten werden gemaakt. Real Madrid was zodoende van mening dat het tweeluik met de Portugezen moest blijven staan en de loting opnieuw moest worden verricht vanaf het moment dat het fout ging. De UEFA dacht er anders over en besloot de loting helemaal opnieuw te doen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen