Deze clubs treffen PSV en Vitesse in Conference League

13 december 2021, 14:22

PSV neemt het in de tussenronde van de Conference League op tegen Maccabi Tel Aviv. De Eindhovenaren degradeerden vorige week uit de Europa League, maar mochten als nummer drie van de poule alsnog door in het nieuwe clubtoernooi. Vitesse treft het Oostenrijkse Rapid Wien in een tweeluik.

Maccabi Tel Aviv eindigde als nummer twee in de Conference League-poule, achter LASK Linz. Bij de Israëlische ploeg staat voormalig speler van Excelsior, FC Volendam en Heracles Brandley Kuwas onder contract. Vitesse-opponent eindigde als derde in de Europa League-poule met West Ham United en Dinamo Zagreb.

Feyenoord en AZ zaten niet in de kokers voor de loting voor de hervatting van de Conference League. Zij stromen pas een ronde later in omdat de Rotterdammers en Alkmaarders bovenaan eindigden in hun poules. Zij spelen in het nieuwe jaar dus gegarandeerd in de achtste finales. Datzelfde geldt onder meer voor Vitesse-opponent Stade Rennes en het sterke AS Roma.

Lange tijd was het onzeker of Vitesse de volgende ronde van de Conference League zou bereiken. De Arnhemmers wonnen de laatste groepswedstrijd tegen NS Mura en passeerden daarmee concurrent Tottenham Hotspur, dat vanwege een coronagolf niet in actie kon komen. Omdat er geen inhaalmogelijkheid is, krijgt Tottenham niet de kans om Vitesse alsnog het overwinteringsticket af te snoepen. Omdat er nog geen definitieve uitspraak is gedaan, zat Vitesse samen met de Spurs in de koker.

De volledige loting

Olympique Marseille - Qarabag FK

PSV - Maccabi Tel Aviv

Fenerbahce - Slavia Praag

FC Midtjylland - PAOK FC

Leicester City - Randers

Celtic - FK Bodø/Glimt

Sparta Praag - FK Partizan

Rapid Wien - Vitesse

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen