Reden voor uit selectie zetten Aubameyang lekt uit

13 december 2021, 13:30

Pierre-Emerick Aubameyang zorgde dit weekend zonder in actie te komen voor commotie. De Gabonese sterspeler van Arsenal, die tevens de aanvoerdersband draagt, werd door zijn coach Mikel Arteta buiten de selectie gelaten voor de ontmoeting met Southampton. Lang was de reden onbekend, maar The Athletic weet nu waarom hij er niet bij was.

Aubameyang kreeg toestemming om woensdag in het vliegtuig te stappen om zijn zieke moeder op te halen in Frankrijk. Aanvankelijk zou de spits uit Gabon woensdagavond weer terugkeren, maar hij besloot pas donderdagochtend in het vliegtuig terug naar Londen te stappen. Vervolgens miste hij ook nog eens een training, omdat hij moest wachten op de uitslag van zijn coronatest. Eerder circuleerde het gerucht dat hij een training miste omdat hij een tattoo liet zetten.

Lees ook: Aubameyang disciplinair gestraft

Arteta was onverbiddelijk en zette Aubameyang uit zijn selectie, omdat hij zich niet aan de afspraken had gehouden. De spits zou zo snel mogelijk terugkeren om weer deel te nemen aan de groepstraining, maar moest de voorbereiding op de gewonnen wedstrijd met Southampton laten schieten.

De 32-jarige spits was sinds zijn transfer van Borussia Dortmund naar Arsenal al 92 keer trefzeker. Dit seizoen moet de spits qua doelpunten nog op gang komen: na veertien wedstrijden in de Premier League staat hij op vier doelpunten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen