Ultee motiveerde spelers Fortuna Sittard met blooperfilmpje

13 december 2021, 11:51

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee heeft zijn ploeg op wel heel bijzondere wijze gemotiveerd voor de degradatiekraker tegen PEC Zwolle. De 34-jarige trainer liet zijn spelers in aanloop naar de wedstrijd in de Overijsselse hoofdstad een compilatie zien van alle 39 doelpunten die Fortuna dit seizoen heeft geïncasseerd.

"Ik dacht: mijn ploeg is volwassen genoeg om te snappen wat de boodschap hierachter is", verklaart Ultee het blooperfilmpje in gesprek met De Telegraaf. "Zestien voorzetten, zeven corners. Dat zijn er al 23 van de 39. Als je resultaat wil halen, dan zit het daarin. Hoe verdedig je voorzetten, hoe verdedig je corners."

De compilatie sorteerde het gewenste effect, want Fortuna knokte zich in Zwolle naar een 0-1 zege. "Hoe Nigel (Lonwijk, red.) die bal wegkopte, is het mooiste filmpje voor de volgende wedstrijd", doelt de trainer op de actie van de verdediger die daarmee een gevaarlijke situatie voorkwam. Lonwijk hield een bebloede wenkbrauw over aan die actie.

Lonwijk, die ook matchwinner werd, zou eigenlijk helemaal niet in de basis hebben gestaan. "Ik werd op de ochtend van de wedstrijddag gebeld door de trainer dat ik ging spelen, omdat Martin (Angha, red.) ziek was. Dit is mijn eerste ervaring met het grotemannenvoetbal. Heel leerzaam. Geweldig dat we hebben gewonnen en ook weer eens de nul hebben gehouden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen