'Agüero kondigt deze week afscheid als profvoetballer aan'

13 december 2021, 10:39

Sergio Agüero gaat woensdag zijn afscheid als profvoetballer aankondigen, zo claimt journalist Emilio Pérez de Rozas. Een hartritmestoornis noopt de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona om vroegtijdig een punt achter zijn spelersloopbaan te zetten.

De geruchten dat Agüero vanwege zijn hartproblemen niet meer op het allerhoogste niveau kan blijven spelen, doen al langer de ronde. De aanvaller werd eind oktober tijdens de wedstrijd tegen Deportivo Alavés duizelig en verliet met pijn op de borst het veld. Daarop werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een hartonderzoek onderging. Daaruit bleek dat de spits kampt met een hartritmestoornis.

Barcelona maakte bekend dat Agüero in ieder geval drie maanden aan de kant staat, maar het begint erop te lijken dat de aanvaller helemaal niet terugkeert op het voetbalveld. Zo komt er een triest einde aan de carrière van de Argentijn, die afgelopen zomer neerstreek in Barcelona. Door fysieke malheur speelde de aanvaller slechts vijf wedstrijden voor de Catalaanse club.

Volgens Pérez de Rozas heeft Barcelona al de voorbereidingen getroffen om het afscheid van Aguëro officieel aan te kondigen. De spits begon zijn loopbaan in eigen land bij Independiente en speelde daarna voor Atlético Madrid, Manchester City en Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen