PSG eindigt slechte reeks door Mbappé en Wijnaldum

12 december 2021, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft eindelijk weer eens gewonnen in de Ligue 1. Na twee teleurstellende remises tegen OGC Nice (0-0) en RC Lens (1-1) was Kylian Mbappé zondagavond de grote man bij de sterrenformatie van Mauricio Pochettino in eigen huis tegen AS Monaco: 2-0. Georginio Wijnaldum deed negentig minuten mee bij PSG en maakte een prima indruk.

Voor PSG is deze overwinning weer eens een opsteker, nadat het in de Ligue 1 de laatste weken uiterst moeizaam ging. Niet alleen werd er een paar keer gelijkgespeeld, maar de keren dat er gewonnen werd, ging het uiterst moeizaam en kwam het veelal in de laatste minuten tot stand. Dat Mbappé al na twaalf minuten vanaf elf meter het openingsdoelpunt kon binnenschieten, zorgde derhalve ook voor enige opluchting.

Vlak voor het rustsignaal werd PSG verder in het zadel geholpen door de thuisclub, die de bal op het middenveld verspeelde aan Lionel Messi. De Argentijn dribbelde naar het zestienmetergebied, gaf af op Mbappé, die koeltjes afrondde in de verre hoek (zie onder). Dat was zijn honderdste doelpunt, waarmee hij de derde speler is in deze eeuw die dat aantal heeft bereikt. Alleen Zlatan Ibrahimovic (113) en Edinson Cavani (138) deden dat ook al namens de Franse topclub, die niet verder uitliep, mede omdat Messi ietwat ongelukkig was in de afronding.

Lees ookMbappé heeft vertrekwens bij PSG: "Nieuwe dingen ontdekken"

Desondanks zal de zege enige opluchting geven omdat PSG inmiddels weer een voorsprong van dertien punten heeft op Olympique Marseille. Dat Wijnaldum bij de zege negentig minuten op het veld stond, was voor de Nederlandse middenvelder ook een fijn gevoel. Bij de laatste twee remises was hij namelijk nog reserveklant bij de ploeg van Pochettino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen