NEC verknutselt het in extremis en doet PSV koppositie cadeau

12 december 2021, 21:59   Bijgewerkt: 12 december 2021, 22:06

PSV heeft in extremis de koppositie in de Eredivisie gepakt. In de blessuretijd van de wedstrijd bekleedde invaller Maximiliano Romero een hoofdrol door een hoge voorzet perfect terug te leggen, waardoor Carlos Vinicius de winnende 1-2 binnen kon werken. NEC gaf de voorsprong weg in de laatste tien minuten en zakt af naar plek twaalf in de competitie.

Wat een absolute rampweek voor PSV dreigde te worden, kreeg onverwachts de potentie om toch nog een positief karakter aan te nemen. Terwijl het afgelopen donderdag vol enthousiasme op de overwintering in de Europa League af rende, werd het pootje gehaakt door Real Sociedad. Terwijl flinke kleerscheuren in de lijn der verwachting lagen, viel het pal met de snufferd op een biljet van vijftig euro. Feyenoord speelde namelijk gelijk tegen FC Groningen en Ajax ging ten onder tegen AZ.

Geheel volgens traditie had trainer Roger Schmidt de namen van zijn spelers weer in de grote tombola gegooid. Ditmaal kwamen Jordan Teze, Marco van Ginkel en Carlos Vinicius daar als spekkoper uit, terwijl Phlippe Mwene, Ritsu Doan en Erick Gutierrez wel hun wonden moesten likken na donderdag. PSV begon aardig en omsingelde het strafschopgebied van NEC, maar de eerste de beste aanval van de thuisploeg leverde een treffer op.

Zo bezweek PSV in de eerste helft onder de zichzelf opgelegde druk. NEC speelde met een vijfmans-defensie en hield het achterin wonderbaarlijk eenvoudig dicht. De Nijmegenaren hadden zelfs een minuut of tien waarin ze PSV brutaal in de tang hadden, maar over het algemeen beperkte het zich tot verdedigen. Op één gevaarlijke voorzet van Cody Gakpo na, lukte het PSV niet om noemenswaardige momenten bij elkaar te voetballen.

Enkele minuten later trad de eeuwenoude voetbalwet in werking: als je hem aan de ene kant niet maakt… Vertessen was inmiddels in de ploeg gekomen en promoveerde wederom een corner tot doelpunt. Hij kopte de bal via het hoofd van Dirk Proper wat fortuinlijk in de verre hoek. Drie minuten voor tijd moest Romero de winnende treffer nog produceren. Dat lukte hem niet, maar hij speelde wel een cruciale rol bij de allesbeslissende goal. Een veel te hoge voorzet kreeg hij zeer atletisch alsnog voor het doel, waardoor Vinicius de 1-2 kon maken.

Zo verknutselt NEC voor de tweede keer op rij een voorsprong en geeft het ook wederom een punt uit handen in de blessuretijd. PSV verovert de koppostitie en weet dat Ajax en Feyenoord volgende week nog tegen elkaar spelen, terwijl PSV het jaar afsluit tegen RKC en Go Ahead. Eerst speelt het woensdag echter voor de beker tegen Fortuna Sittard. NEC moet donderdag naar Leeuwarden voor de beker en hoopt zich daar te herpakken.

Opstellingen en beoordelingen*:

NEC: Mattijs Branderhorst 7; Souffian El Karouani 7 (88. Ilias Bronkhorst -), Calvin Verdonk 6,5, Cas Odenthal 7, Rodrigo Guth 5,5, Bart van Rooij 6; Jordy Bruijn 6 (75. Javier Vet -), Lasse Schöne 6, Dirk Proper 6; Magnus Mattsson 7,5 (88. Ole Romeny -), Elayis Tavsan 5 (83. Mikkel Duelund -).

PSV: Joël Drommel 4,5; Mauro Junior 6 (66. Philipp Max 6), Olivier Boscagli 5, Andre Ramalho 5, Jordan Teze 6,5 (87. Maximiliano Romero -); Marco van Ginkel 6 (66. Yorbe Vertessen 6), Mario Götze 5, Ibrahim Sangaré 6,5; Bruma 6; Carlos Vinicius 7 (93. Erick Gutierrez -), Cody Gakpo 5,5.

Man of the match: Magnus Mattsson

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen