Van der Sar gaat niet in op vacature bij Manchester United

12 december 2021, 20:59

Edwin van der Sar is niet van plan om de vacature in Manchester United te gaan vervullen. De Engelse grootmacht heeft vanaf volgend jaar een nieuwe CEO nodig, maar de algemeen directeur van Ajax is voorlopig nog niet van plan om te vertrekken uit Amsterdam. "Dat ligt niet in de lijn der verwachting", zei hij desgevraagd.

Van der Sar deed dat in de uitzending van Rondo, waar hij te gast was. "De bestuurlijke rust bij Ajax is mij veel waard. Dat je vertrouwen hebt, dingen kunt doen, dat er naar je geluisterd wordt. Dus ik wil eerst dit project top neerzetten", legde de voormalig keeper uit. Toch zal bestuurder ook geen tientallen jaren meer bij Ajax blijven, zo bevestigde hij nogmaals.

"Ik ben niet van plan om de Wenger of Ferguson van Ajax te worden, nee. Ik heb het nog enorm naar mijn zin, maar het punt dat ik wil vertrekken, zal wel een keer komen." Maar Manchester United wordt het in de zomer zeer vermoedelijk dus (nog) niet. "Ik heb een zoon in Amerika en een dochter in Azië. Als ik in Engeland zou gaan werken, is dat nog veel zwaarder dan het werk nu. Dat is in Engeland met clubeigenaren et cetera wel anders dan bij Ajax."

Wanneer er wel een vertrek aankomt? Bijvoorbeeld bij een mooie Europese hoofdprijs. "We hebben de stappen gezet. Toen we Europese aansluiting wilden, werden we voor gek verklaard. Maar dat hebben we toch een beetje gelogenstraft. Alleen een echte prijs is er nog niet, Europees. We willen aansluiting blijven vinden en daar blijven. Dat zou de kroon op ons werk zijn", stelt Van der Sar, die een prijs een mooi moment zou vinden om eventueel afscheid te nemen in Amsterdam.

Andersom kan het ook, als het project opeens minder goed zou gaan. "Als we in de Conference League moeten spelen, dan ben ik vertrokken. Als we voor zoiets moeten spelen, dan is het wel klaar. Ik wil om de grote dingen spelen", deed Van der Sar nog een enigszins opmerkelijke uitspraak. Voorlopig overwintert Ajax in de Champions League en Van der Sar weet dat er kansen zijn. "Maar we zijn zeker niet de grootste kanshebber", aldus de oud-goalie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen