Ten Hag ergert zich kapot aan Ajax: "Heb ik heel veel moeite mee"

12 december 2021, 19:53

Ajax-trainer Erik ten Hag (51) was flink chagrijnig na de nederlaag in eigen huis tegen AZ zondagmiddag. De oefenmeester vond het compleet onnodig dat Ajax de bietenbrug opging (1-2). "Ik erger me aan de houding van mijn ploeg. De honderd procent overtuiging ontbreekt."

Dat zei de oefenmeester tegenover ESPN na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena. "In de eindfase, in de omschakeling, bij de tweede ballen. Die moet je winnen, maar het was allemaal voor AZ. Dáár heb ik heel veel moeite mee. Als je dat niet op de mat legt, loop je achter de feiten aan", baalde de trainer, die de eerste helft best aardig vond, al kreeg zijn ploeg geen kansen tegen de muur van de Alkmaarders.

"Dan moet je beweging hebben en de juiste keuzemogelijkheden. Maar dan moet je ook de wil hebben om daar te komen. Daar ontbrak het aan. We hadden meer de kantwissels moeten gebruiken, van links naar rechts. Tempowisselingen. Dat kwam er te weinig en daardoor creëer je te weinig", zag Ten Hag, die alles probeerde wat binnen zijn macht lag en zag dat in de tweede helft het aanvallend wel beter was.

Lees ookBizarre cijfers bij nederlaag Ajax: enorme Expected Goal-score

Maar door de twee tegentreffers ging het alsnog mis tegen AZ. En dat vond Ten Hag echt een verschrikking om aan te zien. "Je moet gewoon je job uitvoeren. Spelers die hun mensen laten lopen. Bij beide goals komen we de afspraken niet na. De regels die we hebben, voeren we niet uit. Dat krijg je schade en dat moet je altijd in een wedstrijd opbrengen. Met je man meelopen, rugdekking geven, die houding. Anders krijg je niet wat je moet halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen