Willems schrijft Bundesliga-historie met eerste thuiszege ooit

12 december 2021, 18:31

Na 23 thuiswedstrijden in de Bundesliga is het eindelijk raak voor Greuther Fürth. De promovendus speelt voor het tweede seizoen in de clubhistorie op het hoogste Duitse niveau, maar kende tot dusver wederom een teleurstellend seizoen. Nog nooit was het gelukt om een thuiswedstrijd in de Bundesliga te winnen, maar zondag won het met 1-0 van Union Berlin.

Greuther Fürth had tot dusver slechts één punt overgehouden aan veertien wedstrijden dit seizoen, maar nu was het eindelijk raak. Met Jetro Willems in de basis, nam het het op tegen de nummer zes van de Duitse competitie. Bij Union, dat mede door Feyenoord werd uitgeschakeld in Europa, stond Sheraldo Becker in de basis, maar na rust kwam het op achterstand.

De Noor Havard Nielsen gaat de geschiedenisboeken in als doelpuntenmaker bij de eerste thuiszege in de Bundesliga. Ook oud-NEC'er Taiwo Awoniyi kwam nog in de ploeg bij Union, maar hij kon het unicum niet meer voorkomen. Na de zege staat Willems met zijn ploeg nog altijd onderaan, maar het gat naar de veilige haven is nu nog maar dertien punten. Ook Justin Hoogma en Nick Viergever staan er onder contract, maar zij waren niet van de partij. 

Lees ookNederlands getint Greuther Fürth slechtste Bundesliga-club ooit

Willems speelt vrijwel alles dit seizoen als linksback, maar moest samen met zijn collega's al 46 doelpunten incasseren. De Nederlander koos deze zomer voor een avontuur in Duitsland, nadat hij vorig seizoen op huurbasis voor Eintracht Frankfurt al eerder in die competitie speelde. In Nederland was Willems actief voor Sparta Rotterdam en PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen